Polița a descoperit notițe care conțin indicii importante despre atacul din Las Vegas

08-10-2017 12:35


Anchetatorii au descoperit o foaie pe care Stephen Paddock calculase distanța și traiectoria de la fereastra camerei sale de hotel și până unde se afla mulțimea asupra căreia a deschis focul, la un festival de muzică din Las Vegas.

 

Informația a fost dezvăluită de CNN, care citează o sursă apropiată anchetei. Postul de televiziune relatase, anterior, că în camera lui Paddock a fost găsită o notiță pe care acesta trecuse mai multe cifre, caracterizate de anchetatori drept semnificative.

Însemnările bărbatului au fost găsite în camera din hotelul Mandalay Bay, printre cele 23 de arme de foc și muniție.

Anchetatorii susțin că atacul a fost plănuit în detaliu de bărbatul de 64 de ani, dar aceștia încă încearcă să stabilească ce l-a determinat să deschidă focul asupra mulțimii care participa la un festival de muzică din Las Vegas, duminica trecută, cauzând moartea a 59 de persoane și rănirea a peste 500.

El a instalat inclusiv camere de luat vederi, pentru a vedea dacă cineva se apropie de camera în care era cazat din 28 septembrie. Înainte ca forțele de intervenție să ajungă în camera sa, Stephen Paddock s-a sinucis.

Motivele, încă necunoscute

Vineri, Kevin C. McMahill, reprezentant al poliției, a dat noi detalii din anchetă. Astfel, sursa citată a precizat că un angajat responsabil cu securitatea hotelului a fost împușcat în picior, în timp ce fusese trimis să verifice o cameră situată la doar câteva uși distanță de cea în care era cazat Paddock. Un raport al poliției arată că, după acest incident, Paddock nu a mai tras asupra mulțimii.

Jesus Campos fusese, însă, trimis să verifice alarma care viza o cameră de pe același hol cu cea în care era cazat Stephen Paddock. Nu fusese forțată, era deschisă de mai multe ore și Paddock nu avea cheile de la camera respectivă, fiind vorba de o simplă coincidență, a mai spus poliția.

Totodată, anchetatorii au reiterat că nu a fost găsită nicio legătură a atacatorului cu vreo rețea teroristă sau cu gruparea Stat Islamic.

Mai mult, autoritățile cred că Paddock era singur în cameră la momentul atacului și că nu mai avea nimeni cheia de la camera sa, însă acestea încearcă să stabilească dacă îi mai cunoștea cineva planurile.

În acest sens, autoritățile responsabile cu ancheta au analizat „un număr mare de filmări” din mai multe locuri, între care și din Mandalay Bay, dar că nu au văzut nicio persoană suspectă în prezența lui.

Iubita lui Paddock, Marilou Danley, cooperează cu anchetatorii. Avocatul acesteia, Matthew Lombard, a precizat că nu va mai face declarații publice în viitorul apropiat.

Nu avea cazier

Fratele și fostul cumnat al acestuia s-au declarat șocați, precizând că fostul contabil era un bărbat „grozav”, care avea o pasiune pentru poker.

„Nu știu ce să zic. Fratele meu a făcut asta și mă simt de parcă m-a împușcat pe mine. Sunt în stare de șoc”, a declarat Eric Paddock, fratele atacatorului, luni.

Autoritățile au precizat că în camera de hotel, în care Paddock era cazat din 28 septembrie, au fost găsite 23 de arme de foc, iar alte 19 în locuința sa din Mesquite, Nevada.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, care l-a descris pe Paddock drept un „luptător” al rețelei jihadiste. Pe de altă parte, FBI a transmis că nu există dovezi care să ateste că bărbatul ar fi fost afiliat vreunei rețele teroriste internaționale.

Informații apărute în presă, în cursul zilei de luni, arătau că tatăl lui Stephen Paddock a fost unul dintre cei mai căutați infractori de către FBI, după ce a jefuit mai multe bănci, iar apoi a evadat din închisoare. Pe de altă parte, Stephen Paddock nu avea cazier, singurele infracțiuni înregistrate fiind comise în trafic.

VIDEO PROTVPLUS.RO