Planul guvernului britanic pentru cetatenii europeni care vor sa lucreze in UK dupa BREXIT. Cine primeste viza si cine nu

15-10-2016 15:43

UE BREXIT

Cetatenii europeni care vor dori sa lucreze in Marea Britanie dupa iesirea acestei tari din UE vor primi viza doar daca sunt calificati relateaza Daily Mail citand un document redactat de Ministerul de Interne de la Londra.

Potrivit sursei citate masura ar urma sa reduca numarul de imigranti proveniti din tarile europene cu 100.000. Documentul mai arata ca cetatenii europeni care lucreaza deja in Marea Britanie vor primi drept de sedere si dupa iesirea acestei tari din Uniunea Europeana.

Studentii si turistii nu vor avea restrictii de acces in Marea Britanie dupa oficializarea Brexitului, o decizie menita sa faciliteze un acord cu Bruxelles-ul privind piata unica. Usa le va fi insa inchisa "zecilor de mii de muncitori" necalificati care vor sa lucreze in Marea Britanie.

Guvernul de la Londra se asteapta ca UE sa impuna, ca raspuns, vize cetatenilor britanici: adica muncitorii britanici calificati vor avea la randul lor nevoie de vize pentru a lucra in UE. Nu vor fi afectati cei care pleaca in vacante sau sa studieze.

Planul guvernului britanic mai prevede ca in cazul in care mana de lucru lipseste in sectoare precum agricultura sau constructiile se se acorde vize temporare si muncitorilor necalificati.

De asemenea vor primi vize si cei care muncesc pe cont propriu, dar sunt calificati. Spre exemplu, instalatorii polonezi vor primi permis de sedere daca exista cerere pentru serviciile lor, relateaza Daily Mail.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO