Peste 5000 de bivoli au fost ucisi in Nepal in timpul festivalului Gadhimai. Imagini cu impact emotional puternic

Ultima actualizare: 02-12-2014 07:00
nepal - 3

Milioane de hindusi au participat vineri in Nepal la un festival care are loc o data la 5 ani si care e dedicat zeitei hinduse a puterii - Gadhimai, relateaza The Guardian.

Organizatorii festivalului care are loc in Bariyarpur, langa granita cu India, au vorbit despre un numar de 5 miloane de hindusi veniti sa asiste la eveniment. Acestia au sacrificat zeci de mii de animale printre care bivoli, capre sau pasari pentru a-si arata multumirea fata de zeita Gadhimai.

Zeci de organizatii care lupta pentru drepturile animalelor au protestat sustinand ca acesta reprezinta o cruzime extrema. Festivalul s-a derulat, cu toate aceastea protestele lor se pare ca au avut ceva impact intrucat numarul bivolilor ucisi a fost de 5000, jumatate fata de animalele ucise acum 5 ani.

Credinciosii sunt convinsi ca sacrificiile facute in onoarea zeitei va opri puterea raului si va aduce prosperitate. "Numarul animalelor sacrificate a scazut pentru ca tribunalul din India a interzis transportul lor din India in Nepal. Protestele activistilor pentru drepturile animalelor au avut un efect" a declarat unul dintre organizatorii festivalului.

Momentul culminant din cadrul festivalului este uciderea bivolilor. Sute de barbati, alesi special pentru aceasta sarcina, intra intr-o arena inconjurata de ziduri inalte si decapiteaza animalele cu o lovitura de maceta aplicata in gat.

Pentru hindusi festivalul este si un eveniment de familie. Sute de autobuze cu credinciosi au blocat drumul care duce catre templul Gadhimai, unde asteapta sa fie binecuvantati.

Sursa foto: Mediafaxfoto

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO