Percheziții FBI la casa atacatorului din Las Vegas


Ultimul update: Duminica 15 Octombrie 2017 18:29
Data publicarii: Luni 09 Octombrie 2017 07:51
Categorie: Stiri externe
Atacatorul din Las Vegas

Biroul Federal de Informații (FBI) efectuează, luni, noi percheziții în casa lui Stephen Paddock, autorul atacului armat din Las Vegas.

Noua percheziție în casa lui Paddock din localitatea Mesquite (statul Nevada) are ca scop o „nouă documentare”, a declarat șeful poliției locale Troy Tanner, care a însoțit agenții FBI, ce dețineau un mandat de percheziție.

„Nu cred că aceștia caută ceva specific. Ei mai analizează, încă o dată, ce se află în casă și fotografiază totul”, a declarat Tanner, pentru agenția Associated Press.

Casa lui Paddock a fost percheziționată de poliție, luni, la scurt timp după ce acesta a deschis focul din camera sa de hotel, de la etajul 32, asupra mulțimii care participa la un festival de muzică, în Las Vegas. La acel moment, autoritățile au anunțat că au găsit 19 arme în locuința acestuia, cât și materiale explozive, cumpărate în 2015.

Cum s-a desfășurat operațiunea de căutare a atacatorului

Un echipaj SWAT, care a ajuns la camera lui Paddock din hotelul Mandalay Bay, la 12 minute după ce acesta a deschis focul, a povestit, duminică seara, cum au ajuns acolo și ce au găsit în camera în care bărbatul s-a sinucis.

Unul dintre ei a povestit cum a plecat de la sediul de poliție purtând cizme de cowboy, pe care le-a dat jos înainte să urce în camera de la etajul 32, unde se afla atacatorul.

„Pur și simplu le-am aruncat în cazinou, pentru că mă încetineau. Eram mai rapid în picioarele goale și aveam să fiu mult mai eficient așa”, a spus detectivul Matthew Donaldson.

Ofițerii au mai precizat că aflaseră că atacatorii s-ar ascunde atât la etajul 29, cât și la etajul 32: „Avem de-a face cu mai mulți atacatori”, a precizat sergentul Joshua Bitsko.

Ei au ajuns la etajul 32 la scurt timp după ce Paddock a deschis focul asupra unui agent de securitate, care se aflla la ușa sa. Când au ajuns aproape de camera sa, cei din echipajul de intervenție au descoperit că bărbatul luase măsuri ca să-i încetinească.

„A baricadat ușa scării, pentru că știa că că o vom folosi, pentru a ajunge la camera sa”, a mai spus Joshua Bitsko.

Totodată, ei au mai precizat că Paddock instalase camere de supraveghere atât în camera sa, cât și pe hol, însă ofițerii nu știau nimic la momentul intervenției.

„Era un cărucior de room-service în cameră, cu fire care treceau pe sub ușă. Ceva negru se afla deasupra lui, așa că m-am gândit că o să explodeze”, a spus ofițerul Dave Newton, subliniind că „nu se așteptau să îl găsească pe Paddock în acea cameră”.

Bitsko a mai precizat că întreaga intervenție părea un „joc de-a v-ați ascunselea mortal.”

La rândul său, ofițerul Newton a precizat că „înăuntru erau foarte multe arme. Atât de multe reviste. Teancuri și teancuri de reviste peste tot, iar în mai multe genți, erau armele. Totodată, în cameră se aflau tot felul de monitoare și echipament electric. Parcă mă aflam într-un magazin de arme”, a mai spus el.

Atacul a fost revendicat de gruparea Stat Islamic, care l-a descris pe Paddock drept un „luptător” al rețelei jihadiste. Pe de altă parte, FBI a transmis că nu există dovezi care să ateste că bărbatul ar fi fost afiliat vreunei rețele teroriste internaționale.

Informații apărute în presă, în cursul zilei de luni, arătau că tatăl lui Stephen Paddock a fost unul dintre cei mai căutați infractori de către FBI, după ce a jefuit mai multe bănci, iar apoi a evadat din închisoare. Pe de altă parte, Stephen Paddock nu avea cazier, singurele infracțiuni înregistrate fiind comise în trafic.

 

Atacatorul din Las Vegas Seymour Hersh, jurnalist castigator al premiului Pulitzer

Sursa: AP

Atacul din Las Vegas. Sora unui cunoscut actor din „Breaking Bad” se afla la festival
Atacul din Las Vegas. Sora unui cunoscut actor din „Breaking Bad” se afla la festival
Polița a descoperit notițe care conțin indicii importante despre atacul din Las Vegas
Polița a descoperit notițe care conțin indicii importante despre atacul din Las Vegas
Atacatorul din Las Vegas își agresa verbal iubita în public
Atacatorul din Las Vegas își agresa verbal iubita în public
VIDEO PROTVPLUS.RO
Momentul în care vulcanul Etna erupe din nou
Momentul în care vulcanul Etna erupe din nou. Aeroporturi închise din cauza norului de cenușă
VIDEO. Un bărbat a sărit pe motorul unui avion, cu puțin înainte de decolare
Alertă portocalie după erupția unui vulcan. Nor uriaș de cenușă și 2 explozii
Imagini terifiante din cabina unui Boeing 737 prăbușit în Pacific. Ce a strigat co-pilotul
Momentul în care o centrală termică este aruncată în aer
Momentul în care un bărbat a coborât pe exteriorul unui bloc cu 19 etaje
50 de ani de la prima aselenizare
50 de ani de la prima aselenizare. Cum este sărbătorit evenimentul în SUA
Pățania unui italian care a protestat față de gruparea mafiotă Camorra
Zone turistice din Turcia, lovite de inundații. Mașini și case, acoperite de ape
Gardienii Revoluţiei din Iran au anunţat că au "confiscat" un petrolier britanic
Turista britanică a povestit cum a fost violată până la leșin de 12 tineri în camera de hotel
Atacul cu 33 de morți din Japonia. De ce a vrut criminalul să se răzbune