Peisaj dezolant in nord-vestul Angliei dupa inundatii. Drumuri blocate, localitati fara electricitate si alunecari de teren

09-12-2015 13:42

Violenta furtuna ''Desmond'', care a provocat inundatii record in nord-vestul Angliei, a lasat in urma un peisaj dezolant. Localitati intregi sunt si acum acoperite de ape, iar zeci de mii de case nu au deocamdata electricitate.

Cele mai afectate au fost comitatele Cumbria si Lancashire, unde localnicii au fost evacuati cu ajutorul armatei. Din nefericire, vestile rele continua. Si zilele urmatoare vor aduce furtuni violente si ploi torentiale.

Suvoaiele au distrus totul in cale, inclusiv interiorul acestui hotel din localitatea Carlisle. Managerul a filmat, neputincios, cum locul a devenit de nerecunoscut in doar cateva minute.

Stephen Brown, manager hotel: “Apele raului au navalit direct in hotel, iar acum barul este sub nivelul strazii, asa ca este complet distrus, toata mobila a fost facuta praf.”

Barbatul a povestit ca i-au trebuit cateva minute sa se dezmeticeasca, dupa care a reusit sa iasa din cladirea inundata.

Stephen Brown, manager hotel: Sunetul apei era coplesitor . Mi-am dat seama ca trebuie sa ies de acolo , insa nu puteam, eram blocat in bar. Prietena mea a venit sa ma ajute, m-a tras de mana prin apa, altfel cred ca eram dus de curent."

Luni de zile va dura pana cand localnicii vor repara toate stricaciunile pe care le-a lasat in urma potopul. Gramezi de pietris si pamant, aduse de ape au blocat drumurile din intreaga regiune.

Ca sa aveti o idee despre forta apelor, uitati-va la aceasta strada, care ar trebui sa mearga inainte. Insa uitati-va la marcajele galbene- frumul a fost pur si simplu distrus si "trimis" intr-o alta directie.

Aceasta este numai una dintre alunecarile de teren care au provocat dezastru. Imaginile au fost filmate de un alergator, inca socat de cele vazute.

Barbat: "Am fost surprins sa vad valurile de pamant pravalindu-se pe langa mine...A fost inspaimantator... treceau pe langa o casa si nu puteai auzi decat un zgomot ingrozitor."

Autoritatile au inceput anevoioasa misiune de a readuce, cat de cat, situatia la normal, dupa ce oraselul a fost rupt de lume, vreme de cateva zile.

Si in Statele Unite, furtunile au provocat inundatii masive. In Portland, de pilda, precipitatiile-record au inundat strazile. O surpare de teren a provocat aceasta groapa imensa , de aproape 15 metri adancime, chiar in mijlocul unei sosele.


VIDEO PROTVPLUS.RO