Pastorul care a ars Coranul: Nu sunt vinovat pentru atacul din Afganistan

Ultima actualizare: 21-10-2012 03:35
pastor

Pastorul american care a incendiat in public Coranul in SUA a declarat vineri ca nu se considera responsabil pentru atacul comis asupra birourilor ONU din Afganistan, soldat cu moartea a 7 angajati ai Natiunilor Unite,printre care se numara si un roman.

 

Atentat in Afganistan. Moţco Filaret, angajat roman al ONU, a fost ucis

"Suntem consternati de aceasta veste", a declarat pastorul Terry Jones, raspunzand unei intrebari privind atacul comis de manifestanti nemultumiti de incendierea Coranului. "Nu ne simtim responsabili", a adaugat pastorul evanghelist, acuzand "elementele radicale ale islamului, care cauta o scuza pentru a-si justifica violenta". "Este momentul sa se puna capat violentei din tarile musulmane, cum sunt Pakistanul si Afganistanul", a spus Jones.

La 20 martie, Terry Jones, care conduce un grup crestin denumit "Dove World Outreach Center", a incendiat un exemplar al Coranului, in urma unui "proces" impotriva cartii sfinte musulmane. El a mai provocat si in 2010 un val de proteste, dupa ce a amenintat ca va incendia Coranul, insa a renuntat in cele din urma la aceasta initiativa, dupa apelurile mai multor sefi de stat.

Manifestantii care au atacat vineri birourile ONU de la Mazar-i-Sharif au cerut guvernului afgan "sa intrerupa toate legaturile diplomatice cu SUA, daca autoritatile americane nu il judeca pe pastorul care a ars Coranul".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO