Opt balene au fost gasite moarte, dupa ce au esuat pe o plaja din Germania. Imaginile surprinse de localnici

05-02-2016 12:50

balena

Mai multi casaloti au fost descoperiti pe o plaja din Germania. Balenele au esuat la malul marii, in Schleswig-Holstein.

Balenele au fost gasite intinse, una langa cealalta, iar specialistii sustin ca erau tinere, probabil de aceeasi varsta ca cele descoperite pe o plaja din Marea Britanie, in urma cu cateva saptamani.

Mamiferele au fost descoperit in zona de uscat a plajei, langa o zona privata a parcului national de langa Marea Wadden, asa cum au declarat autoritatile, conform The Telegraph.

In ultimii 25 de ani, 82 de balene au esuat la mal in Marea Wadden, in Danemarca, Olanda sau Germania. "Masculii isi petrec iernile in nordul Atlanticului, dar cativa dintre ei ajung, din greseala, in Marea Nordului, care nu le ofera foarte multa hrana" au declarat autoritatile.

Un incident asemanator a avut loc in urma cu cateva saptamani, cand alte 12 balene au fost gasite esuate la mal, in Marea Nordului. Un alt casalot a murit dupa ce s-a lovit de stancile din apropiere de Norfolk, Marea Britanie, unde a esuat.

 

 

Sursa: Telegraph


VIDEO PROTVPLUS.RO