Operatiunea LOVEINT. Wall Street Journal: Agenti NSA si-au spionat interesele amoroase

Ultima actualizare: 27-08-2013 07:08
NSA

Angajati de la Agentia Nationala de Securitate (NSA) si-au spionat interesele amoroase folosindu-se de tehnologia agentiei, dezvaluie Wall Street Journal.

Scandalul in care programul de spionaj al SUA a fost implicat in aceasta vara a ajuns la un nou nivel.

In ultimii 10 ani, in diverse ocazii, agenti NSA s-au folosit de puterea oferita de tehnologiile agentiei pentru a-si verifica iubitele sau partenerii de viata. "Operatiunea" se desfasura sub numele de cod "Loveint", relateaza Wall Street Journal.

Noile dezvaluiri vin la cateva zile dupa ce administratia Barack Obama a recunoscut ca NSA a incalcat legea intre 2008 si 2011, interceptand ilegal mesaje electronice ale americanilor fara legatura cu terorismul.

Practica de spionare a partenerilor de viata nu este una frecventa - cateva cazuri in ultimi 10 ani - insa este una suficient de comuna pentru a-si stabili si un nume de cod, a declarat un oficial NSA, relateaza Wall Street Journal.

NSA a declarat intr-un comunicat vineri ca incalcari ale regulamentelor de acest tip au fost putine in ultimii ani, insa ca are toleranta zero in astfel de situatii si a raspuns "pe masura".

Incalcari ale procedurilor NSA de tipul LOVEINT s-au petrecut in cazul unor persoane din afara SUA. In fiecare caz, cei vinovati au fost concediati sau pedepsiti administrativ. De multe ori agentii si-au recunoscut singuri incalcarile comise.

"Aceste cazuri sunt izolate, au fost in jur de unul pe an in ultimul deceniu" a declarat senatoarea Dianne Feinstein.
 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO