Oficialii ruși, concediați pentru fapte de corupție, nu vor mai putea ocupa funcții publice

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50
Vladimir Putin
Getty

Putin a legalizat prin semnătură un proiect de lege care prevede ca toţi oficialii ruşi care au fost concediaţi pentru fapte de corupţie să fie plasaţi într-un registru naţional, pe internet, pentru a împiedica reintoarcea lor în serviciul public.

Președintele rus, Vladimir Putin, a legalizat prin semnătură un proiect de lege care prevede ca toţi oficialii ruşi care au fost concediaţi pentru fapte de corupţie să fie plasaţi într-un registru naţional, pe internet, pentru a împiedica reintoarcea lor în serviciul public, relatează Russia Today

Legea va intra în vigoare de la 1 ianuarie 2018. Proiectul de lege privind registrul foştilor funcţionari, care au fost destituiţi pentru fapte de corupţie, a fost elaborat de Ministerul Muncii din Rusia, în 2015, dar a fost aprobat de către Parlament abia în iunie 2017.

În acest proiect se stipulează faptul că agenţiile ruseşti de stat sunt obligate să creeze şi să menţină o listă la nivel naţional a tuturor oficialilor care au fost condamnaţi pentru infracţiuni care includ fapte de corupţie şi au fost concediați din funcţiilor lor, pierzându-şi, astfel, credibilitatea.

Noile prevederi se aplică funcţionarilor publici din sectorul federal şi municipal, personalului militar şi celor care lucrează în societăţile de stat sau celor aflaţi în organizaţiile de stat, precum Banca Centrală.
 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO