O femeie din Thailanda a fost condamnata la 150 de ani de inchisoare. Faptele pentru care a fost gasita vinovata

18-11-2016 18:05

Thailanda

O thailandeza a fost condamnata vineri la o pedeapsa de 150 de ani de inchisoare, in special pentru crima de lezmajestate, intr-o atmosfera extrem de tensionata in regat dupa o luna de la moartea regelui Bhumibol, relateaza AFP.

Kramonthas Thanathornkositcheera (62 de ani) ''a fost condamnata la 150 de ani de inchisoare'', a anuntat Parchetul din Bangkok. Dar pedeapsa femeii a fost redusa la 50 de ani de inchisoare, pedeapsa maxima in Thailanda

Ea a fost gasita vinovata ca a pretins ca are legaturi cu familia regala in scopul de a extorca echivalentul a 135.000 de euro de la editori intre 2010 si 2014.

Femeia le dadea asigurari victimelor sale ca, ''daca fac donatii pentru familia regala'', vor primi in schimb favoruri, a afirmat reprezentantul Parchetului la audiere, conform Agerpres.

Pentru a avea credibilitate in randul victimelor sale, ea a pus la punct documente false ale administratiei regale si pretindea ca reprezentanti ai palatului au asistat la serbarea zilei sale de nastere.

Familia regala cantareste greu in economia thailandeza, controland marile intreprinderi. Ea este protejata de o lege privind lezmajestatea, una dintre cele mai aspre din lume, care este aplicata cu zel de la lovitura de stat militara ce a avut loc in 2014 in numele apararii monarhiei.

Monarhia thailandeza este intr-o etapa de tranzitie, in asteptarea urcarii pe Tron a printului Maha Vajiralongkorn, care a cerut un termen inainte de preluarea functiei.

Legea privind lezmajestatea este larg utilizata pentru a-i reduce la tacere pe opozantii regimului, in special pe internet.
 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO