O femeie cu cetatenie romana, amendata in Austria cu 38.000 de euro dupa ce a cersit cu copilul pe strazi. Reactia tinerei


Ultimul update: Joi 25 August 2016 07:02
Data publicarii: Luni 22 August 2016 13:12
Categorie: Stiri externe
romanca amendata

O femeie cu cetatenie romana care cersea in Austria a fost amendata cu 38.000 de euro pentru ca a cersit in mod repetat impreuna cu un copil, informeaza luni cotidianul austriac The Local, preluat de Agerpres.

Mihaela Cristea este originara din Romania, insa la ora actuala este om al strazii in Vorarlberg, unde cerseste pe strazi cu un copil mic, ceea ce este interzis de statul austriac.

"S-a decis cu unanimitate de voturi din partea tuturor partidelor din parlamentul din Vorarlberg ca a cersi alaturi de un copil este interzis in acest land, iar cersetorii trebuie sa se conformeze", a declarat politicianul Erich Schwarzler (OVP), seful autoritatii locale. Acesta a adaugat ca 'este important si corect' sa se stabileasca limite pentru cei care continua sa incalce legea si sa cerseasca impreuna cu minori.

Cu toate acestea, avocatul Mihaelei Cristea a declarat ca este nerealist ca cineva care castiga 200 de euro pe luna sa poata sa-si permita sa plateasca o amenda de 38.000 de euro. Este 'total disproportionat si de asemenea ilegal', a declarat avocatul Anton Schaefer.

Cristea a declarat pentru ORF ca are cinci copii, nu are un loc de munca si doarme pe strazi. "Castig intre 20 si 30 de euro pe zi si trebuie sa trimit o buna parte din acesti bani copiilor mei in Romania", a spus ea.

Schaefer a argumentat ca aceasta amenda mare va fi folosita de autoritatile din Vorarlberg pentru a sustine expulzarea cersetorilor din acest land, acuzatie pe care Schwarzler nu a negat-o. 'Nu vrem sa oferim un cadru organizat cersetorilor si oamenilor care vin la noi si nu respecta legea din tara noastra', a declarat acesta la ORF.

Reprezentanta Partidului Verzilor in Vorarlberg, Nina Tomaselli, a criticat amenda aspra si a cerut revenirea la o atitudine rationala.

Daca Mihaela Cristea va castiga, atunci, potrivit lui Schaefer, legitimitatea interdictiei cu privire la cersetorie in Vorarlberg ar putea fi pusa sub semnul intrebarii, iar interdictia 'abolita'.
 

Sursa: The Local

VIDEO PROTVPLUS.RO