O femeie a furat 1 milion de euro din banii firmei pentru a-și asigura o viață de lux. A spus că era deprimată

Ultima actualizare: 19-11-2020 21:05
O femeie a furat 1 milion de euro din banii firmei pentru a-și asigura o viață de lux. A spus că era deprimată
Getty

O femeie din Marea Britanie a fost condamnată la peste 5 ani de închisoare după ce a furat 1 milion de euro din banii firmei. Mamă a trei copii, a cheltuit banii pe produse de lux, iar când a fost prinsă a spus că a făcut asta pentru că era deprimată.

Amanda Rees, în vârstă de 34 de ani, s-a angajat la firma din Astmoor în 2010 și a început să fure bani începând cu 2013, până când a fost prinsă, în noiembrie 2019, scrie Daily Star.


Femeia a transferat direct în contul său personal 980.673 de lire sterline (peste un million de euro) din banii firmei și și-a recunoscut fapta când s-a prezentat singură la poliție, în martie 2020.

Anchetatorii au pus pe numele femeii șapte capete de acuzare de furt și o infracțiune de spălare de bani, iar pe 3 noiembrie a fost condamnată de Curtea din Chester la 5 ani și 6 luni de închisoare.

 

Banii furați o făceau să se simtă mai bine

 

„Angajată în calitate de administrator, Amanda Rees era responsabilă cu plățile companiei și avea acces deplin la conturile bancare. Firma i-a acordat un grad ridicat de încredere dar, din păcate, această încredere a fost înșelată. Timp de câțiva ani Rees a transferat sume mari de bani din contul bancar al companiei în propriile sale conturi. Banii furați, care au totalizat aproape un milion de lire sterline, au finanțat un stil de viață fastuos pentru Rees și familia ei. Odată ce a ieșit la iveală infracțiunea ei, Rees a recunoscut că este responsabilă pentru furturi și spălare de bani”, a declarat sergentul Phil Brown.

„Când a fost interogată de polițiști, ea a susținut că suferea de depresie și că a furat banii ca modalitate de auto-medicare, cumpărând articole de lux pentru ea și familia ei, ceea ce o să se simtă mai bine. A recunoscut că și-a plătit astfel nunta, a cumpărat mai multe mașini, și-a renovat casa și a petrecut sărbătorile cu banii pe care i-a furat, din care a luat și obiecte de lux, precum căzi cu hidromasaj”, a mai spus polițistul.

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO