O "bombă meteo" a făcut ravagii în SUA: Poduri și autostrăzi distruse, mașini luate de viituri

18-03-2019 08:49

În Nebraska sunt cele mai grave inundații din ultima jumătate de secol. Sunt cel puțin doi morți, zeci de oameni refugiați pe acoperișuri au fost salvați cu elicopterul, iar alte câteva mii au primit ordin de evacuare.

Mai multe imagini în galeria foto a acestui articol

Guvernatorul a declarat stare de urgență în 53 de comitate și spune că o treime din suprafața statului a fost afectată de inundații.

Poduri distruse, autostrăzi sfârtecate de forța uriașă a puhoaielor, mașini luate de viituri, cirezi de vite pierdute în mijlocul zonelor inundate.

Iată ce a lăsat în urmă un ciclon asemuit cu o "bombă meteo" de către meteorologii de la televiziunile americane. Frontul atmosferic a adus furtuni violente care, zilele trecute, s-au năpustit peste Vestul mijlociu al Americii, cu vânt ca la uragane și precipitații intense.

Inundațile pe zone extinse sunt agravate de topirea zăpezii, pentru că a nins foarte mult în lunile de iarnă.

În Darlington, Wisconsin, de mai bine de un sfert de secol nu au mai fost inundaţii de asemenea proporții, spun autorităţile locale.

Orașul Freemont din Nebraska, cu 26.000 de locuitori, a devenit o insulă după ce toate şoselele de intrare şi ieşire au fost inundate încă de vineri. Guvernatorul statului a făcut turul regiunilor calamitate.

Guvernator: "Cred că acestea au fost cele mai extinse și severe inundații din ultima jumătate de secol".

Câteva zile la rând, echipele de salvatori au venit în ajutorul sinistraților. Însă apele nu se vor retrage prea curând din zonele inundate de-a lungul râurilor Mississippi și Missouri... Și probabil, situația se va înrăutăți, pentru că temperaturile ridicate înseamnă și mai multă zăpadă topită în timp scurt.

 

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO