"Nu am murit inca". SMS-ul trimis mamei sale de unul dintre cei 300 de pasageri disparuti de pe feribotul scufundat

Dată publicare: 17-04-2014 18:20
Dată actualizare: 20-04-2014 00:32


Aproape 300 de persoane sunt inca date disparute, dupa ce un feribot s-a scufundat in Coreea de Sud. Rudele traiesc in aceste momente o adevarata tragedie.

CNN a reusit sa intre in posesia unui SMS trimis de unul dintre pasagerii feribotului care s-a scufundat miercuri.

"Nu avem avem conexiune la internet, asa ca putem doar sa trimitem sms-uri. Sunt putini oameni pe barca, nu putem vedea nimic. E intuneric complet, femeile tipa. Nu am murit inca, te rog da mai departe acest mesaj", a scris un student catre mama sa.

Un alt student i-as scris mamei sale: "Daca nu mai reusesc sa-ti zic, te iubesc!"

Feribotul s-a scufundat miercuri dimineata la ora locala 09.00 (03.00 ora Romaniei), in timp ce se indrepta spre insula Jeju, din sudul tarii, iar printre pasageri se aflau 325 de de elevi de liceu.

Echipele de salvare au actionat toata noaptea la lumina proiectoarelor puternice, insa curentii extrem de puternici si vizibilitatea redusa sub apa i-au impiedicat pe scafandri sa intre in epava scufundata.

"Nu au putut intra in cabine", a declarat un purtator de cuvant al pazei de coasta.

Salvatorii spera sa mai gaseasca supravietuitori in unele pungi de aer.

Cauzele accidentului nu sunt cunoscute, dar marturii ale pasagerilor lasa sa se inteleaga ca feribotul s-a lovit de fundul marii.

Unele dintre persoanele salvate au afirmat ca, dupa impact, echipajul le-a dat ordinul sa nu isi paraseasca locurile.

"Am asteptat vreo 30-40 de minute", a povestit unul dintre elevi. "Apoi feribotul s-a rasturnat, toata lumea a inceput sa urle si sa incerce cu disperare sa iasa de acolo", a mai spus el.

Capitanul, care face parte dintre cei salvati, a fost interogat de paza de coasta.

Liceenii, care veneau de la o scoala de la sud de Seul, mergeau intr-o excursie scolara la Jeju, unul dintre cele mai frecventate locuri turistice din Coreea de Sud.

Premierul sud-coreean s-a deplasat la liceul din insula Jindo, unde se afla familiile victimelor, insa a fost primit cu proteste. Premierul japonez Shinzo Abe a transmis, la randul sau, un mesaj de pentru familiile victimelor.

Feribotul asigura legatura intre portul Icheon, din vestul tarii, si insula Jeju.

Sute de feriboturi asigura zilnic legatura intre coastele sud-coreene si insule, insa accidentele sunt rare. In octombrie 1993, 300 de persoane au murit dupa ce un feribot s-a scufundat in largul coastei occidentale.

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO