Game of Thrones a stabilit un nou record de piraterie online. CEO-ul Time Warner: "Pentru noi, e mai important decat un Emmy"

Ultima actualizare: 20-04-2014 00:32
game of thrones

Game of Thrones nu e doar un serial, a devenit un adevarat fenomen, dovada si recordul de piraterie pe care l-a stabilit in aceasta saptamana.

Peste 1,5 milioane de persoane au descarcat ultimul episod din serial inca din prima zi, un numar fara precedent in istoria pirateriei. Accesul greu la HBO in multe tari e probabil si motivul din spatele acestei cifre uriase, scriu cei de la Forbes.

Cel mai surprinzator lucru probabil nu vine insa din aceasta rata a descarcarilor, ci din reactia Time Warner, compania care detine HBO.

CEO-ul Time Warner, Jeff Bewkes spune ca problema e veche de 20-30 de ani. "Oamenii trageau fire prin spatele casei, de la vecini, ca sa se cableze la HBO, nu e o noutate. Experienta noastra spune ca asta inseamna o rata mai buna de penetrare, un lucru sanatos pentru HBO. Game of Thrones e probabil cel mai piratat serial si asta, pentru noi, e mai important decat un Emmy"

La nivel mondial, lupta impotriva pirateriei a fost deja castigata de marile companii, cred cei de la Forbes. Un cadru legal tot mai bine definit a redus consumul la unul tolerabil pentru companii, iar multi aleg in timp sa intre in legalitate si sa plateasca abonamente pentru produsele pe care le vor.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO