Doctorii i-au spus ca va ramane intr-un scaun cu rotile. Tanarul care si-a invins boala si a devenit campion de culturism

Dată publicare: 17-04-2014 17:51
Dată actualizare: 20-04-2014 00:32


Joshua Whipday

Un tanar britanic care a suferit de paralizie cerebrala a invins prognosticul medicilor si a devenit un campion de culturism.

Doctorii i-au spus lui Joshua Whipday, un adolescent care are acum 18 ani, ca nu va mai merge sau vorbi vreodata si isi va petrece restul vietii intr-un scaun cu rotile, din cauza unei afectiuni neurologice, scrie The Mirror.

Joshua a folosit un scaun cu rotile pentru a se deplasa de cand avea 10 ani si pana la 15 ani. "Am inceput sa ma antrenez pentru a-mi depasi handicapul si asta m-a facut sa fiu si mai ambitios. Doctorii le-au spus parintilor mei ca nu o sa mai merg sau sa vorbesc. Am vrut sa reusesc pentru ca imi place sa le arat oamenilor ca se inseala si am reusit.
Exercitiile fizice m-au facut puternic"
, a povestit Joshua.

 

Tanarul a reusit, in 18 luni de antrenament, timp in care s-a ingrasat 20 de kilograme, sa devina campion de culturism, castigand proba pentru persoanele cu dizabilitati a concursului "Hercules Olympia", din Colchester. In prezent, tanarul din Manchester se antreneaza de cinci ori pe saptamana si urmeaza o dieta bogata in proteine.

Cu ajutorul acestui regim special, el a reusit sa se ingrase de la 44 de kilograme la 63 si planuieste ca in luna iunie sa participe la Campionatele Internationale de Culturism si Fitness, din Newcastle. "Sunt mandru de ce am reusit sa realizez iar oamenii spun ca sunt un exemplu pentru ei", a marturisit Joshua Whipday.

Sursa foto: Facebook

Sursa: Mirror


VIDEO PROTVPLUS.RO