Neymar, criticat dur. ”Omagiul” de prost gust adus lui Stephen Hawking

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13
Neymar, Stephen Hawking, tribut
Instagram

Superstarul brazilian al fotbalului Neymar a primit numeroase critici după ce a publicat pe reţelele de socializare o fotografie a sa în scaunul cu rotile, însoţită de un citat din astrofizicianul Stephen Hawking decedat miercuri.

În plină convalescenţă în Brazilia după operaţia sa la piciorul drept, atacantul de la Paris Saint-Germain apare zâmbitor în fotografie pe o terasă însorită, în boxeri, în scaunul cu rotile, având o atelă la piciorul drept, relatează Agerpres, citând AFP.

Fotografia, postată pe Instagram şi Twitter, este însoţită de un citat atribuit fizicianului - "Trebuie să ai o atitudine pozitivă şi să obţii maximul din situaţia în care te afli".

Un omagiu ciudat considerat de prost gust de numeroşi internauţi, precum jurnalistul american Grant Wahl, de la revista de referinţă Sports Illustrated.

"Este limita maximă a egocentrismului să tratezi în acest mod moartea lui Hawking", a scris el pe Twitter.

"Prezenţa temporară a lui Neymar în scaun cu rotile este absolut incomparabilă cu cea a lui Hawking, care şi-a petrecut practic întreaga viaţă în această situaţie. Sunt sigur că Neymar nu voia să facă rău, dar în fine", a adăugat jurnalistul.

Jucătorul cel mai scump din istorie, cumpărat pentru 222 de milioane de euro de PSG la începutul sezonului, a devenit ţinta a numeroase comentarii acerbe ale internauţilor brazilieni.

"După moartea lui Stephen Hawking, Neymar este, de fapt, omul în scaun cu rotile cel mai celebru din lume", a postat Ruth Romcy pe Twitter.

"Puştiule, este dificil să te aperi după asta", a postat la rândul său @gustavocdp.

Moartea, la 76 de ani, a lui Stephen Hawking, care a fost victima sclerozei amiotrofice laterale (ALS) sau boala Lou Gehrig, a declanşat un val de omagii în lumea întreagă.

Atins de boală la vârsta de 21 de ani, el a fost privat progresiv de mobilitate şi blocat într-un scaun cu rotile, fiind paralizat aproape complet.

Operat la piciorul drept pe 3 martie de medicul selecţionatei Braziliei, Neymar şi-a început recuperarea în vila sa luxoasă de la Mangaratiba, staţiune balneară aflată la circa 100 km de Rio de Janeiro.

Atacantul a publicat miercuri pe Instagram şi un videoclip în care trage de fiare în sala de forţă, la bustul gol şi în boxeri, cu mesajul "revenirea la antrenamente".

Neymar s-a accidentat la 25 februarie în derbiul cu Olympique de Marseille.

Medicul care l-a operat a estimat că va fi indisponibil "între două luni şi jumătate şi trei luni", dar o nouă evaluare va fi realizată la jumătatea lui aprilie pentru a aprecia data întoarcerii sale pe teren. Jucătorul speră să intre în formă pentru Cupa Mondială din Rusia (14 iunie-15 iulie), pentru care Brazilia s-a calificat

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO