Momentul în care valuri de 8 metri lovesc malurile cu brutalitate în Grecia. 3 oameni, de negăsit

01-10-2018 09:12


Grecia se dezmeticeşte după un weekend vijelios. Furtuna tropicală Zorba a provocat inundaţii şi daune în sudul Peloponezului şi pe insula Evia. Acolo, trei oameni - un tânăr şi doi soţi de vârstă mijlocie - sunt de negăsit.

Autorităţile elene au decretat stare de urgenţă în localităţile afectate de ploile torenţiale. În timp ce Zorba amenință acum Turcia.

Sudul peninsulei Peloponez şi nordul insulei Evia au fost cel mai grav afectate de furtuna tropicală Zorba. Valuri de aproape opt metri înălţime au lovit malurile cu brutalitate. Au scufundat ambarcaţiuni şi au inundat terasele şi falezele.

Vântul, care a suflat şi cu o sută de kilometri pe oră, a smuls copaci din rădăcină şi a lăsat case fără acoperişuri. Iar ploile torenţiale au umflat râurile care s-au revărsat pe şosele şi au luat pe sus autoturisme.

Localitatea Nea Kios, din Peloponez, a fost evacuată în totalitate din cauza inundaţiilor. Pompierii au primit peste 1300 de apeluri de la oameni care au rămas blocaţi cu maşinile pe şoselele transformate în râuri furioase sau în locuinţele luate cu asalt de ape.

Furtuna a afectat şi insula Lesbos unde se află o uriaşă tabără de migranţi. Soldaţii au primit ordin să fie pregătiţi să intervină pentru evacuarea a 4500 de oameni care locuiesc în corturi.

După ce a lovit cu furie insulele şi a trecut peste partea continentală de sud a Greciei, ciclonul Zorba a ajuns deasupra Turciei.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din România, dar și din lume!

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

VIDEO PROTVPLUS.RO