Mobilizare a londonezilor, pentru salvarea de la înec a unei femei

Dată publicare: 22-02-2018 17:44
Dată actualizare: 28-11-2018 10:13


Salvata din Tamisa

Mai mulți londonezi s-au mobilizat ca să salveze o femeie care căzuse în râul Tamisa, într-o zonă centrală a capitalei Marii Britanii.

Potrivit martorilor, femeia nu s-a putut împotrivi curenților rapizi, însă s-a zbătut cu disperare să își țină capul la suprafață până când poliția a sosit cu o barcă de salvare și a scos-o din apele reci ale Tamisei, scrie Evening Standard. În tot acest timp, mai multe persoane care au văzut ce se întâmplă au aruncat o sfoară spre femeie, încercând să o ajute.

Australianul Bran Hancock trecea prin zona centrală a Londrei, miercuri, când a observat un grup de oameni adunat lângă Turnul Oxo.

„Mă îndreptam spre Waterloo, cum fac în fiecare seară, și am văzut agitație. La scurt timp am realizat că o femeie era în apă. Nu știu cum a ajuns acolo. Oamenii încercau să arunce diverse obiecte în apă, pentru că din cauza curenților puternici era trasă la fund. Se chinuia să își țină capul la suprafață, așa că am alergat pe promenadă și am găsit o cutie roșie cu o funie și un dispozitiv de siguranță. L-am deschis și l-am aruncat spre ea. Din fericire, l-a prins, așa că am încercat să o calmez până când a venit poliția. I-am zis să își lege funia în jurul trupului și i-am promis că nu-i voi da drumul”, a spus bărbatul de 36 de ani care este directorul digital al unei firme de marketing.

Poliția a sosit câteva minte mai târziu și a scos-o pe femeie din apă.

„Mă bucur că am reacționat cu toții rapid și că am găsit acea funie. I-a salvat viața. Toată lumea a făcut tot ce i-a stat în putere să o ajute pe biata femeie, până când au sosit adevărații eroi. Mi-am făcut datoria de londonez. Această mobilizare mi-a redat încrederea că oamenilor le pasă de alți oameni”, a mai spus el.

Sursa: Evening Standard


VIDEO PROTVPLUS.RO