Ministrul Justiţiei din Cipru, demisie după crimele în serie. 2 românce printre victime


Ultimul update: Joi 02 Mai 2019 14:47
Data publicarii: Joi 02 Mai 2019 14:37
Categorie: Stiri externe
victime cipru

Ionas Nicolau, ministrul cipriot al justiţiei, şi-a anunţat demisia joi, după descoperirea crimelor în serie comisie de un fost militar. Printre victime este şi o româncă şi, probabil, şi fiica ei. 

 

Ministrul cipriot al justiţiei, Ionas Nicolaou, a demisionat joi, în contextul scandalului public provocat de modul în care poliţia a anchetat dispariţia unor femei din alte ţări, victime ale unui presupus ucigaş în serie neprins timp de aproape trei ani, transmite Reuters.

"L-am informat pe preşedintele republicii că demisionez din motive de sensibilitate politică", a declarat Nicolaou presei, după ce a fost primit de şeful statului, Nicos Anastasiades. Ministrul a precizat că demisia a fost acceptată.

Autorităţile cipriote au fost criticate pentru că nu au anchetat riguros de la început informaţiile privind dispariţiile unor femei. Primele despre care se presupune că au fost victimele criminalului în serie sunt două românce, mamă şi fiică, dispărute în septembrie 2016, iar ultima - o filipineză - în august 2018.

 

Cine sunt româncele ucise de criminalul în serie din Cipru

 

Nikos Metaxas, un bărbat de 35 de ani, ofițer în armata cipriotă, a recunoscut săptămâna trecută că a omorât 5 femei și 2 copii, și a indicat printre victime şi două românce. Joi, legiştii ar fi confirmat că una dintre ele este Livia Florentina Bunea, care a dispărut fără urmă în 2016.

Este posibil ca şi fiica ei, care era bolnavă, să fi fost printre victimele lui Metaxas, ea fiind a doua româncă care i-a căzut victimă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Poliția din Cipru a deschis valiza în care s-ar afla trupul româncei. Descoperirea făcută
Cazul româncelor ucise în Cipru. Descoperire sinistră făcută în lacul toxic
Proteste în Cipru, după ani de tăcere. Ce s-a întâmplat cu criminalul româncelor
FULLSCREEN
Ministrul Justiţiei din Cipru, demisie după crimele în serie. 2 românce printre victime
  • /

Sursa: Agerpres/ StirileProTV

VIDEO PROTVPLUS.RO