Legiştii au confirmat că o româncă a fost victima criminalului în serie din Cipru

Dată publicare: 02-05-2019 08:53
Dată actualizare: 02-05-2019 17:22


A patra victimă identificată a criminalului în serie din Cipru este românca dispărută în 2016, potrivit anatomo-patologilor citaţi de presa locală.

Nikos Metaxas, un bărbat de 35 de ani, ofițer în armata cipriotă, a recunoscut săptămâna trecută că a omorât 5 femei și 2 copii, și a indicat printre victime şi două românce. Potrivit Alpha News, legiştii ar fi confirmat că una dintre ele este Livia Florentina Bunea, care a dispărut fără urmă în 2016.

Este posibil ca şi fiica ei, care era bolnavă, să fi fost ucisă de Metaxas, ea fiind a doua româncă din lista victimelor acestuia. 

Criminalul a ascuns cadavrele în valize, dar se pare că acest lucru l-a dat de gol, deoarece trupurile s-au conservat, permiţând identificarea lor de către anchetatori.

 

Scrisoarea prin care criminalul în serie şi-a mărturisit faptele


Într-o scrisoare de 10 pagini, Nikos Metaxas a mărturisit că a ucis șapte persoane, cinci femei și 2 fetițe, una de 6, celalaltă de 8 ani. Trei dintre victime ar fi fost filipineze iar celelalte, din România, India şi Nepal.

Ar fi însă mai multe victime, scrie presa cipriotă, care vorbeşte despre primul criminal în serie din istoria recentă a ţării. Potrivit jurnaliştilor ciprioţi, care citează surse din anchetă, Nikos Metaxas le-a omorât pe cele două românce, le-a tranşat şi băgat în valize.

 

Cadavrele victimelor, ascunse în valize şi aruncat într-un lac

 

Criminalul a aruncat mai apoi geamantanele într-un vechi puţ inundat al unei mine de cupru. Balta este denumita “lacul roşu” de localnici, de la culoarea roşie dată de concentraţia de cupru.

Suspectul, fost cadru militar, îşi alegea victimele dintre femeile cu o situaţie financiară precară, despărţite de parteneri şi cu copii, în mod special fete. Le promitea locuri de muncă.

Depăşiţi de situaţie, anchetatorii ciprioţi au cerut ajutorul colegilor din Marea Britanie. Londra va trimite un legist, un psihiatru şi ofiţeri specializaţi în cazuri de crime în serie.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Pro TV


VIDEO PROTVPLUS.RO