Ministrul de Interne al Italiei: „Dacă Orban este rău, Macron este de 15 ori mai rău”


Ultimul update: Miercuri 28 Noiembrie 2018 10:13
Data publicarii: Luni 25 Iunie 2018 22:21
Categorie: Stiri externe
matteo salvini

Ministrul italian al Internelor, Matteo Salvini, a afirmat, luni, că dacă premierul ungar Viktor Orban este „rău” pentru că refuză refugiații, atunci președintele francez Emmanuel Macron este „de 15 ori mai rău”.

„Dacă Orban este rău, atunci Macron este de 15 ori mai rău. Atunci când UE îşi va demonstra voinţa de a-şi proteja frontierele externe prin mijloace concrete, ne vom putea gândi la relocări interne în cadrul UE", a declarat Salvini într-o conferinţă de presă la Roma, susţinută după o scurtă vizită efectuată în cursul zilei în Libia, informează AFP, citat de Agerpres.

El a continuat afirmând că Franța „nu respectă obligațiile” privind cotele de refugiați.

„Mi s-a spus că Orban, care pentru numeroase media este inamicul nr.1, nu îşi îndeplineşte obligaţiile de relocare pentru 300 de persoane, ceea ce înseamnă că Italia ar fi trebuit să transfere în Ungaria 300 de persoane. Dar Franţa bunului Macron nu îşi respectă aceste obligaţii faţă de 9.000 de persoane. Deci, dacă Orban este rău, Macron este de 15 ori mai rău. Macron şi Merkel sunt coerenţi şi demonstrează că Europa are un sens. Nu înţelegem de ce doar Libia şi Italia trebuie să achite costurile economice şi sociale ale imigraţiei?", a spus el.

Ministru de interne şi lider al Ligii, formaţiune de extrema dreaptă din componenţa guvernului populist din Italia, care şi-a început mandatul la 1 iunie, Matteo Salvini şi-a înmulţit declaraţiile provocatoare, unele de-a dreptul scandaloase, pentru a-şi susţine politica.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO