Ministrul american al justitiei: Statul Islamic, o amenintare mai mare decat Al Qaida la adresa SUA si a lumii

27-07-2015 09:40


ISIS - getty

Ministrul american al justitiei, Loretta Lynch, a estimat ca gruparea jihadista Statul Islamic reprezinta, posibil, o amenintare mult mai mare decat reteaua Al Qaida la adresa SUA si a lumii intregi.

Aceasta a subliniat tacticile tehnologice avansate la care recurge gruparea, in special prin utilizarea retelelor sociale pentru radicalizarea cetatenilor americani si din alte parti, intr-un interviu pentru postul de televiziune ABC News.

In acelasi interviu, Loretta Lynch si-a exprimat temerea ca gruparea jihadista, care utilizeaza tehnologii de ultima ora si tactici "inca noi pentru” Washington, ar putea comite un atac cibernetic asupra Statelor Unite, relateaza Agerpres.

“Ei au mai mult de 20.000 de utilizatori vorbitori de limba engleza pe Twitter”, indica ministrul american al justitiei, subliniind ca guvernul SUA “incearca pana acum sa evalueze amploarea” campaniei Statului Islamic orientata spre radicalizarea atat a cetatenilor americani, cat si a unora din alte state.

Expertilor FBI le este înca dificil sa identifice “lupii singuratici” care se afla sub influenta fortelor radicale sau care planuiesc atacuri teroriste, a mai spus ea, adaugand ca noile tehnologii complica eforturile autoritatilor în cautarea “posibilelor victime” ale propagandei jihadiste.
 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO