Unde au ajuns, de fapt, cei 200 mil. euro, lasati prin testament de fondatorul Corona. "A facut case, dar nu ne-a dat bani"


Ultimul update: Duminica 27 Noiembrie 2016 07:02
Data publicarii: Joi 24 Noiembrie 2016 21:56
Categorie: Stiri externe

Presa internationala a scris despre locuitorii unui satuc din nordul Spaniei care ar fi devenit milionari, dupa ce ar fi primit prin testament cate 2,5 milioane de euro de la fondatorul Corona, nascut aici. Informatiile insa au fost dezmintite.

Joi, presa a scris ca toti cei 80 de locuitori din satucul spaniol Cerezales del Condado tocmai au devenit milionari, dupa ce Antonino Fernandez, CEO-ul companiei care produce berea Corona, unul din cele mai de succes branduri din lume, nascut aici, a lasat locuitorilor mostenire 200 de milioane de euro.

Lucia Alaejos, care conduce centrul cultural infiintat de Antonino Fernandez in satul natal, a dezmintit insa aceasta informatie. "Din pacate, nu este adevarat. Nu s-a uitat niciodata radacinile si a facut multe pentru satul nostru, care este datorita lui mult mai prosper decat altele din regiune, dar mostenirea de 200 de milioane de euro este o chestiune de familie", a spus ea, relateaza thelocal.es.

Lucia a spus ca, intr-adevar, Antonino ar fi fi lasat prin testament 200 de milioane rudelor ramase in Spania, descendenti ale celor 12 frati ai sai.

"Ne-a refacut biserica, a platit alimentarea cu apa pentru fiecare casa si a facut un centru cultural datorita caruia vin turisti, a mai spus Lucia.

Fernandez s-a nascut in micul sat spaniol, dar a plecat de aici inca de cand era foarte tanar, pentru ca parintii lui foarte saraci nu aveau cu ce sa-si hraneasca cei 13 copii. In 1949, pe cand avea 32 de ani, a emigrat in Mexic, iar aici avea sa devina CEO al Grupului Modelo, compania care produce celebra bere.

Antonino Fernandez a murit anul acesta, la varsta de 99 de ani, miliardar. Testamentul lui se pare ca a fost unul excentric, dar consatenii lui nu au primit mostenire niciun ban.

Antonino Fernandez a plecat de acasa la varsta de 14 ani, cand a abandonat si scoala. Mai tarziu s-a casatorit cu Cinia Gonzalez Diez, iar cand s-au mutat in Mexic, el a inceput sa munceasca la compania unchiului sotiei - Grupo Modelo.

In 1971 era deja CEO-ul acestei companii si a contribuit decisiv la succesul marcii Corona, care nu este doar cea mai cunoscuta bere din Mexic, dar si un fenomen al exporturilor.

Fernandez a fost un om foarte important, dar nu a uitat niciodata de unde a plecat. Si-a ajutat mereu satul cu donatii.

VIDEO PROTVPLUS.RO