Masurile de securitate fara precedent din Franta nu ii fac pe turisti sa se simta mai in siguranta: "Este prea liniste"

Ultima actualizare: 11-06-2016 00:07

In Franta au inceput deja sa ajunga primii turisti pentru Campionatul European de fotbal, care va incepe vineri. Cei mai multi dintre acestia nu se simt in siguranta pe strazile din Paris, asta desi, nivelul de securitate a fost ridicat.

Marti, o delegatie de senatori a mers sa verifice masurile de siguranta de pe Stade de France. Autoritatile franceze sustin ca nivelul de securitate este mult mai ridicat in aceasta perioada a Campionatului European de fotbal, fata de ultimele luni.

Pe langa soldatii care se afla inca din noiembrie anul trecut pe strazile din Paris, autoritatile au suplimentat numarul acestora cu inca 1200 care vor fi prezenti in transportul public sau in zonele tursitice. Cu toate acestea, turistii care abia au ajuns in capitala Frantei nu se simt in siguranta.

Turist: "Ma asteptam sa fie mai multa securitate. Cred ca este prea liniste. Vad destul de multi agenti de securitate si politistii, insa mult mai putini decat ma asteptam."

Turist: "Cred ca este necesar sa fie multi agenti de securitate , pentru ca vor ajunge oameni din toate colturile lumii. Este normal sa existe o paranoia printre oameni, pentru ca aici chiar a avut loc un atac."

Pe de alta parte, sunt si persoane, care nu lasa alertele teroriste sa le strice sejurul.

Turista: "Am fost ingrijorati cand am facut rezervarea pentru aceasta calatorie din cauza terorismului, insa ne-am gandit ca acest lucru nu ar trebui sa ne opreasca si ca trebuie sa ne bucuram in continuare de viata."

Marti, o delegatie de senatori francezi au vizitat Stade de France pentru a verifica masurile de securitate cu doar doua zile inaintea deschiderii campionatului european de fotbal.

Philippe Bas, senator: "In ceea ce priveste stadioanele, puteti observa ca sunt perimetre foarte bine securizate. Exista o planificare buna a responsabilitatilor intre organizatorii Campionatului European si fortele de securitate."

Autoritatile franceze au dispus 90 de mii de soldati, politisti, agenti de paza care se vor asigura ca turneul se va desfasura in conditii de siguranta. Franta se afla sub stare de alerta inca de la atacurile teroriste din Paris, din noimebrie anul trecut.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO