Masacru autorizat in Insulele Feroe. Sute de balene au fost macelarite de localnici, in numele traditiei. VIDEO

Dată publicare: 25-07-2015 16:50
Dată actualizare: 28-07-2015 06:52


balene feroe

Peste 250 de balene au fost ucise in cadrul unui festival din Insulele Feroe. Imagini incredibile au fost surprinse la fata locului de catre activistii care au incercat sa impiedice evenimentul de o cruzime fara margini.
 

Cunoscut ca si grindadrap, macelaritul balenelor a avut loc vineri, iar aproximativ 250 de balene au fost masacrate pe doua plaje, chiar de catre localnici, care au folosit harpoane si cutite pentru a le taia gatul mamiferelor, relateaza The Guardian.

Apa rosie si trupurile victimelor intinse unul langa altul stau marturie masacrului aprobat de autoritati, care are loc in fiecare an, in ciuda protestelor activistilor. Noua persoane din cadrul organizatiei non-profit Sea Sheperd au fost arestate dupa ce au incercat sa perturbe desfasurarea evenimentului.

Inainte ca balenele sa fie ucise la mal, ele sunt haituite din larg de mai multi pescari, cu barcile, care le blocheaza accesul si le aduc spre pieire. La mal sunt asteptate de localnici echipati de macel. Ei intra in apa si rand pe rand ucid toate animalele, pe care le aseaza ulterior in linie.

Aceasta practica are loc in Insulele Feroe de sute de ani si este aprobata de autoritati. In jur de 800 de balene si delfini sunt ucisi in fiecare an.

Sursa: The Guardian


VIDEO PROTVPLUS.RO