Marturia unei supravietuitoare a lui Breivik: "Cand ma vad, oamenii incep sa planga"

Ultima actualizare: 17-10-2012 02:23
Norvegia

Familiile celor 69 de tineri norvegieni ucisi de Anders Behring Breivik vor vizita vineri insula Utoeya, unde a avut loc masacrul.

Numerosi politisti si psihiatrii vor fi prezenti la acest eveniment pentru a oferi sprijin sutelor de persoane care urmeaza sa le aduca un ultim omagiu rudelor lor.

Multi adolescenti care au supravietuit atacului vor vizita insula sambata, la o zi dupa organizarea unui serviciu memorial la Oslo.

"Am sentimentele mele si uneori este dificil sa le fac fata. Inteleg cand familia si prietenii si chiar persoane care nu ma cunosc incep sa planga atunci cand ma vad si inteleg ca acest lucru este in regula", a declarat pentru Sky News o supravietuitoare a atacului, Emilie Bersaas.

Emilie a urmat sedinte de terapie dupa evenimentele din 22 iulie. Familia ei a declarat ca nu vrea sa ii puna intrebari, dar este prezenta daca ea vrea sa vorbeasca.

Emilie Bersaas sustine ca nu cauta razbunare pentru prietenii pe care Breivik i-a ucis, dar vrea sa vada o pedeapsa adecvata. "Nu imi petrec timpul gandindu-ma la el. In principal nu vreau pentru ca nu cred ca merita gandurile mele", a declarat ea.

Breivik, care a detonat o bomba instalata intr-o masina in fata unor birouri guvernamentale din Oslo, provocand moartea a opt persoane la 22 iulie, a ucis alte 69 de persoane pe insula Utoeya.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO