Marea Britanie este lovita de inundatii, rusii se lupta cu cea mai grea iarna din ultimii 70 de ani

Ultima actualizare: 28-12-2012 07:20

Degeaba si-au dorit englezii un Craciun fara ploaie, ca ruga nu le-a fost ascultata. Din cauza precipitatiilor abundente din ultimele zile, sute de case au fost inundate si o multime de familii si-au petrecut sarbatoarea curatandu-si lucrurile de noroi.

Sub alerta de vreme rea sunt si cateva regiuni din Germania, in timp rusii se plang ca au parte de cea mai grea iarna din ultimii 70 de ani.

A plouat fara incetare, zile in sir, in sud-vestul Angliei, Tara Galilor si Scotia, iar sute de familii si-au vazut casele invadate de apa. Multi sunt inca in adaposturi de urgenta. Si situatia nu se anunta deloc mai buna nici in zilele urmatoare.

Si in Germania, nivelul apelor Rinului creste cu cate trei centimetri pe ora, iar la Koln autoritatile sunt in alerta. Cateva strazi de la periferia orasului sunt deja sub apa. De vina sunt ploile, dar si temperaturile ridicate care au topit zapada.

Acelasi val de caldura anormal pentru aceasta perioada ameninta sa topeasca zapada si sa provoace inundatii in Ucraina si Polonia.

Dimpotriva, rusii se plang ca au parte de temperaturi cu 10-15 grade sub media normala. La Moscova, mercurul a coborat pana la -18 grade.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO