Maiorul "Un-Doi", noul comandant al regimentului Azov. Fostul lider, "Ridiche", a fost capturat de ruși la Azovstal

Ultima actualizare: 20-06-2022 13:43
Maiorul
Captură YouTube

Comandantul Regimentului Azov, Denis Prokopenko, cunoscut cu numele de luptător "Ridiche", a predat comanda maiorului Nikita Nadtocii, până când se va întoarce din captivitate.  

Informația a fost dezvăluită de Ukrinform, care citează un mesaj video postat pe YouTube char de noul șef al regimentului, care a vorbit cu un jurnalist de la Radio Svoboda.

"A fost doar un mesaj (n.r. - de la Denis Prokopenko) pe Telegram. Mi-a spus: 'Când ești gata să te întorci în armată, contactează câțiva oameni, vino și preia comanda până mă întorc'", a spus Nadtocii, al cărui indicativ de luptător este "Un-Doi", despre mesajul primit de la comandantul Azov.

Nikita Nadtochiy a adăugat că în momentul în care a început apărarea Mariupolului era comandantul celui de-al doilea batalion al detașamentului special Azov.

De asemenea, el a dezvăluit că a fost unul dintre primii militari evacuați din Mariupol, de la Azovstal. Rănit, el a părăsit oțelăria la 21 martie, împreună cu alte persoane acre aveau probleme medicale.

"Apropo, aceasta a fost prima încercare de evacuare reușită. Adică am fost printre primii scoși de pe teritoriul Mariupolului pe coridorul aerian. S-au descărcat niște provizii, care au fost aduse la Azovstal, și a început încărcarea tuturor răniților, mai întâi cei imobilizați în tărgi, printre care eram și eu", a spus Nadtochiy.

El a povestit cum a fost rănit: "Aeronava de asalt a tras, racheta a căzut foarte aproape. Schijele m-au lovit în cap, brațul stâng, picioare și abdomen".

Denis Prokopenko, vechiul comandant al Regimentului Azov, a fost capturat de ruși în luna mai. Recent, el a fost dus în Rusia, acolo unde Regimentul Azov e considerat nazist și interzis prin lege.

 

 

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO