Mai multe rachete lansate din Liban au explodat in Israel

29-11-2011 09:41

explozie, rachete, Israel

Mai multe rachete lansate din sudul Libanului au explodat in noaptea de luni spre marti in partea de nord Israelului, fara sa faca vreo victima.

"Mai multe rachete au explodat in regiunea Galileei Occidentale, fara sa faca victime. Armata israeliana a replicat cu un atac in sectorul de unde au fost trase rachetele", se arata in comunicat, care nu ofera alte precizari.

"Armata israeliana considera ca este vorba despre un incident grav si apreciaza ca evitarea acestui tip de tiruri tine de responsabilitatea Guvernului libanez si armatei libaneze", subliniaza armata israeliana.

 

Potrivit postului israelian public de radio, patru rachete au atins teritoriul israelian. Una a provocat unele pagube intr-o ferma de pasari, iar o alta racheta a cazut intr-o localitate, insa fara sa explodeze. Artileria israeliana a replicat imediat cu tiruri de obuz catre sudul Libanului, a adaugat postul de radio.

Comandamentul regiunii militare de nord proceda, in urma acestor tiruri, la o "evaluare operationala a situatiei", a anuntat purtatorul de cuvant al armatei. Populatia din nordul Israelului nu a fost indemnata sa se refugieze in adaposturi.

Sursa: Mediafax


VIDEO PROTVPLUS.RO