Madrid: niciun român nu se afla la bordul avionului prabusit miercuri


Ultimul update: Sambata 29 Septembrie 2012 21:13
Data publicarii: Miercuri 20 August 2008 01:00
Categorie: Stiri externe

Lumea intreaga este in stare de soc dupa cel mai grav accident aerian petrecut in Spania, in ultimul sfert de secol.

153 de oameni au pierit dupa ce un avion de pasageri s-a prabusit, miercuri, in flacari pe aeroportul din Madrid. Au scapat doar 19 oameni din aparat. Pana in prezent nu exista informatii ca printre victime s-ar numara si romani. In schimb, presa vorbeste despre pasageri suedezi, columbieni, un bulgar si, posibil, o familie de germani. Capitala Spaniei a intrat in doliu pentru trei zile si a incremenit in timpul momentelor de reculegere.

Pana tirziu in noapte, masinile mortuare si ambulantele au transportat trupurile carbonizate ale victimelor de la locul accidentului. In acelasi timp, rudele disperate alergau dintr-un spital in altul, sperind sa-i mai gaseasca in viata pe cei dragi. Unii s-au resemnat, altii au lasat furia sa le razbata printre lacrimi.

Compania Spanair a publicat lista completa a pasagerilor si membrilor echipajului. 153 de oameni au pierit si doar 19 au scapat. Patru sunt, insa, in stare foarte grava. Printre supravietuitori se afla si trei copii.

Pe lista pasagerilor presa a descoperit un nume care pare romanesc. Ambasada noastra la Madrid a anuntat, insa, ca e o eroare de transcriere si pasagerul respectiv nu este de nationalitate romana.

Aparatul de tip MacDonnell Douglas 82 abia decolase catre Las Palmas, cand unul dintre motoare a luat foc. Pilotul a cerut revenirea pe pista terminalului 4, insa motorul defect a explodat, iar avionul s-a prabusit in flacari. Avea rezervoarele pline cu kerosen, asa ca incendiul a fost urias.

Au existat defectiuni tehnice fatale sau pilotii au fost cuprinsi de panica si asa s-a produs dezastrul? Anchetatorii au gasit cutiile negre si spun ca datele inregistrate pot fi exploatate.

Tags: spania, accident, morti,

Zeci de hectare de miriste au fost devastate de un incendiu de proportii
Inca un seif furat cu totul de la o reprezentanta auto!
Traian Basescu si Mihail Saakashvili fata in fata
VIDEO PROTVPLUS.RO