Luare de ostatici în Charleston. Agresorul a fost împușcat

Ultima actualizare: 28-08-2017 19:39
Luare de ostatici în Charleston
Twitter

Un angajat nemulţumit a împuşcat o persoană şi a luat mai mulți ostatici joi, într-o clădire din centrul istoric al Charleston, a anunţat primarul oraşului din Carolina de Sud, citat de NBC Los Angeles.

 Un spălător de vase concediat a împuşcat un bucătar, ca răzbunare, şi a luat “un număr mic” de persoane ostatice într-un restaurant aglomerat din centrul turisitc al Charleston, a declarat unul dintre proprietarii localului.

Persoana rănită a fost transportată la spital, iar poliţiştii l-au împuşcat pe agresor, care este în stare critică. Ostaticii au fost eliberaţi.

„Atacatorul este un angajat nemulţumit”, a declarat primarul John Tecklenburg, într-o conferinţă de presă din apropiere de locul incidentului. “Nu este un act de terorism şi nu este o crimă rasială”, a adăugat el.

„Sunt noul rege al Charleston-ului”, ar fi stricat atacatorul, susțin martorii, citați de The Guardian.

Unul dintre martorii care a reușit să se salveze, fugind pe ușa din spate a restaurantului, a încercat să-l descrie pe atacator. „Părea un bunic obișnuit, dar avea o privire malefică”, a declarat martorul.

Negociatorii poliţiei încearcă să convingă agresorul să se predea.

Peter Siegert, în vârstă de 73 de ani, şi fiul său, Peter Siegert al IV-lea, de 45 de ani, au declarat că, după ce mai multe chelneriţe şi angajaţi din bucătărie au ieşit din local, fără să spună nimic, un bărbat cu şorţ şi o armă a ieşit din bucătărie şi a încuiat uşa din faţă. 

El le-a ordonat clienţilor să se aşeze pe podea, în partea din spate a restaurantului. Tatăl şi fiul au scăpat pe uşa din spate şi nu ştiu câţi oameni au rămas înăuntru.

Poliţia din Charleston a trimis trupe SWAT şi o unitate de genişti în zonă, iar oamenii au fost sfătuiţi să ocolească zona sau să stea în clădiri.

Localul se află în apropiere de biserica unde Dylan Roof a ucis nouă credincioşi de culoare, în iunie 2015. Roof a fost condamnat la moarte în dosar. De asemenea, se află în apropiere de portul unde peste 100 de vase de crozieră ancorează anual.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO