Londra, in doliu dupa atacul de pe podul Westminster. Mesajul transmis de familia romancei ranita in atentat

Ultima actualizare: 02-04-2017 06:50

La o saptamana de la atacul terorist din fata Parlamentului englez, la Londra au avut loc mai multe ceremonii de comemorare.

Printul William a depus o coroana de flori in memoria politistului Keith Palmer, pe care teroristul Khalid Massoud l-a ucis in curtea parlamentului, miercurea trecuta, dupa ce - cu cateva zeci de secunde inainte - intrase cu masina in pietoni, pe podul Westminster.

Nepotul reginei a lasat si un mesaj scris de mana: "Pentru politistul Keith Palmer si toti cei care au servit comunitatea cu bravura. Traim prin mostenirea pe care ne-o lasati. William".

Autopsia a aratat ca politistul in varsta de 48 de ani, tatal a doi copii, s-a stins dupa ce a fost injunghiat. Purta vesta anti-cutit, dar n-a fost suficient sa-i salveze viata.

Alte trei victime - un turist american, o profesoara, mama a doi copii, si un pensionar - au murit dupa ce Massoud i-a lovit cu masina pe podul Westminster.

Pe podul Westminster a fost tinut miercuri un alt moment de reculegere impresionant. Politisti, tineri musulmani si sute de londonezi s-au prins de maini, in memoria victimelor atacului de acum o saptamana.

Tanara din Constanta, ranita in atacul de pe podul Westminster, este in continuare, in stare critica, dar stabila. Intr-o declaratie, data presei din Marea Britanie, familia Andreei, se declara "coplesita de dragostea, sprijinul si respectul", aratat romancei. Si le multumeste pentru ajutor, salvatorilor, personalului medical si autoritatilor britanice.

 

Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO