Localitatea care interzice casatoriile din dragoste. "Sunt o rusine pentru societate"

15-07-2012 12:12

nunta, India, miri, casatorie

In timp ce multe orase din India incearca sa se modernizeze, iar industria de film de la Bollywood devine tot mai rentabila, in unele localitati civilizatia pare sa fac un pas inapoi.

Recent, sfatul batranilor din satul Asara, provincia Uttar Pradesh, a decis ca femeile sa nu mai foloseasca telefonul mobil.

Sunt interzise de asemenea casatoriile din dragoste, daca nu exista acordul parintilor.

Femeile mai tinere de 40 de ani nu au dreptul sa iasa din casa fara a fi insotite, iar in public sunt obligate sa-si acopere capul.

Unul dintre membrii acestui consiliul, numit Panchayat, Sattar Ahmed, a declarat ca o casatorie din dragoste “este o rusine pentru societate”, deoarece distruge reputatia familiei miresei.

Desi autoritatile indiene nu sunt de acord cu asemenea reguli care duc la o “talibanizare” a Indiei rurale, membrii Panchayat sustin ca in acest mod le apara pe femei de "elementele nefaste din societate”.

Consiliile Panchayat sunt formate din batrani care traiesc in satele respective.

Ei sunt acuzati de autoritati ca au promovat in repetate randuri abuzuri precum “crimele pentru onoare”, care au dus la moartea unor femei invinovatite ca au adus rusine asupra familiei lor.

Luna trecuta, un barbat s-a plimbat mandru pe strazile din sat, tinand in mana capul taiat al fiicei sale, pe care o pedepsise astfel “pentru comportament indecent”.
 

Sursa: Daily Mail


VIDEO PROTVPLUS.RO