Război în Orientul Mijlociu. Israelul continuă asaltul asupra Gazei. Peste 4.600 de oameni ar fi fost uciși

atac israel, fasia gaza
Getty

Este război în Orientul Mijlociu, după atacul împotriva Israelului, organizat de gruparea teroristă Hamas în 7 octombrie. 

22-10-2023 21:56

Benjamin Netanyahu avertizează Hezbollah că "dacă intră în război, efectele vor fi devastatoare pentru Liban"

Premierul Israelului, Benjamin Netanyahu, a avertizat că, dacă organizația teroristă Hezbollah decide să intre în război, "va face greșeala vieții" și va fi "schilodită cu o forță pe care nu și-o poate imagina".

Vezi AICI toate declarațiile făcute de șeful guvernului israelian. 


22-10-2023 19:54

Un tanc israelian a deschis focul asupra unei poziţii egiptene

Un tanc israelian a tras, duminică, din greşeală, asupra unei poziţii egiptene. Vezi AICI reacția oficială a Forţelor Armate ale Israelului (IDF).

22-10-2023 17:58

Ministerul Sănătății din Gaza: 4.651 de palestinieni au fost uciși de loviturile israeliene. 40% sunt copii

Purtătorul de cuvânt al Ministerului Sănătății din Gaza a afirmat, duminică că, din 7 octombrie, loviturile israeliene asupra enclavei au dus la moartea a 4.651 de palestinieni, dintre care 40% sunt copii, informează The Guardian.

De asemenea, potrivit acestuia, alte 14.245 de persoane au fost rănite, 70% dintre ele fiind copii și femei.

Afirmațiile nu au fost verificate în mod independent.

22-10-2023 17:50

Al doilea convoi umanitar a intrat în Gaza. Câte camioane au trecut granița

Punctul de trecere a frontierei de la Rafah, care leagă Egiptul de Fâşia Gaza, a fost deschis, duminică, pentru a doua zi consecutiv pentru a permite intrarea a 17 camioane încărcate cu ajutoare umanitare.

Televiziunea egipteană Al Qahera News a transmis în direct intrarea acestor vehicule prin Rafah spre Gaza. Vezi imagini AICI

22-10-2023 16:05

Israelul a lovit cu rachete Gaza, Siria şi Libanul

În ultimele ore, Israelul a lovit ţinte din Gaza şi pe susţinătorii Hamas din Liban şi din Siria. 

Surse medicale din Gaza au declarat că peste 50 de palestinieni au fost ucişi în atacurile aeriene israeliene.

De asemenea, SUA au suplimentat echipamentele militare în Orientul Mijlociu. 

22-10-2023 13:52

Israelul, ultimatum pentru civilii din Gaza City. Palestinienii riscă să fie considerați drept simpatizanţi ai Hamas

Palestinienii au declarat că au primit avertismente reînnoite de la armata israeliană să se mute din nordul Gazei în sud, cu avertismentul suplimentar că ar putea fi identificaţi ca simpatizanţi ai unei „organizaţii teroriste” dacă rămân.

22-10-2023 13:12

Israel: Un înalt oficial Hamas a fost ucis în timpul nopții

Purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (FDI), Daniel Hagari, a confirmat duminică că armata a ucis un membru de rang înalt al Hamas în cursul nopții precedente.

"Nu ne oprim atacurile asupra Fâșiei", a declarat Hagari în cadrul unei conferințe de presă. "Intensificăm atacurile în Fâșia Gaza pentru a reduce amenințările la adresa forțelor noastre, în vederea pregătirii pentru următoarea fază a războiului."

"Vom trece la următoarea etapă în cele mai bune condiții pentru IDF și în conformitate cu decizia eșalonului politic", a adăugat el, citat de Baha.

22-10-2023 13:06

SUA pun presiune pe ONU. Ce misiuni ample ar trebui să îndeplinească oragnizația în Orientul Mijlociu

SUA au propus sâmbătă un proiect de rezoluţie al Consiliului de Securitate al ONU care spune că Israelul are dreptul de a se apăra şi cere Iranului să nu mai exporte arme către ”miliţii şi grupuri teroriste care ameninţă pacea şi securitatea în regiune”.

22-10-2023 12:09

Israelul, revoltat de faptul că acțiunile Hamas nu au fost condamnate la Summitul pentru Pace din Egipt

Autorităţile israeliene au criticat sâmbătă Summitul pentru Pace pentru Gaza şi "chestiunea palestiniană", organizat de Egipt, pentru că participanţii la reuniune nu au transmis o condamnare directă a grupării islamiste palestiniene Hamas.  

22-10-2023 10:54

Israelul continuă evacuarea satelor din apropierea graniței cu Libanul

Israelul continuă evacuarea comunităților din apropierea graniței cu Libanul, după ce a declarat că a avut loc o escaladare la granița de nord.

În ultima oră, Israelul a declarat că a reușit să "neutralizeze" o baterie antitanc care era pe punctul de a lansa un atac peste graniță în Israel.

Israelul spune că Hezbollah se află în spatele acestor atacuri și că riscă să atragă guvernul libanez într-un război mai amplu, anunță Al Jazeera.

22-10-2023 10:16

Teroriștii Hamas susțin că nu au fost lăsați să mai elibereze din ostatici. Țara care s-ar fi împotrivit

Hamas susţine că s-a oferit să elibereze duminică alte două femei pe care le ţine captive, "urmând aceiaşi paşi ca şi în cazul celor două ostatice americane", a transmis gruparea islamistă palestiniană într-un comunicat, citat de EFE.

22-10-2023 09:43

Tragedia unui medic din Fâșia Gaza care și-a pierdut 30 de membri ai familiei în urma unui atac aerian. „Sunt devastat”

Un medic din Marea Britanie a povestit devastat că și-a pierdut 30 de membri ai familiei în urma unui atac aerian care a avut loc într-o tabără de refugiați palestinieni.

 

22-10-2023 09:05

Forțele israeliene au ucis cinci palestinieni în Cisiordania

Forțele israeliene au ucis cinci palestinieni în Cisiordania ocupată în cursul nopții, ridicând numărul total de decese din 7 octombrie la 90, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

Crimele au avut loc în Jenin, Qabatiya, Tammun și Nablus, a declarat agenția oficială de știri Wafa, adăugând că trei dintre ei au fost împușcați de forțele israeliene, iar alți doi au murit în urma unui atac asupra unei moschei, anunță Al Jazeera.

22-10-2023 08:18

„Vom intra în Fâșia Gaza!”. Armata israeliană, un nou anunț despre invazia terestră. Mesajul pentru Hamas

Un bărbat cu dublă cetățenie, română și israeliană, se află printre ostaticii din Fâşia Gaza, a anunţat Ministerul român de Externe.

22-10-2023 07:56

Super-arma pe care SUA o vor trimite în Orientul Mijlociu pentru a "ajuta la apărarea Israelului"

Washingtonul va trimite noi arme în Orientul Mijlociu pentru a ajuta Israelul să se apere de atacurile teroriștilor.  

22-10-2023 07:21

Hezbollah " târăște Libanul într-un război", spune IDF

Escaladarea atacurilor Hezbollah riscă să " atragă Libanul într-un război", spune Armata israeliană (IDF), în timp ce noi atacuri transfrontaliere asupra Israelului de către gruparea teroristă susținută de Iran ridică temerile unui conflict mai amplu.

"Hezbollah... târăște Libanul într-un război din care nu va câștiga nimic, dar din care va pierde foarte mult", avertizează purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare ale Israelului, Jonathan Conricus.

"Ei escaladează situația", spune el.

În ultimele două săptămâni au avut loc confruntări repetate între armata israeliană și gruparea teroristă Hezbollah și facțiuni palestiniene aliate în sudul Libanului, pe fondul temerilor că ar putea fi deschis un nou front în timp ce Israelul își continuă războiul cu teroriștii Hamas din Fâșia Gaza, notează Times of Israel.

22-10-2023 07:18

Armata israeliană a distrus o celulă teroristă Hamas dintr-o moschee din Jenin, unde se pregătea „un atac terorist iminent”

Armata israeliană a anunţat că a lansat un atac aerian duminică dimineaţă, asupra unei moschei din oraşul Jenin, din Cisiordania, pentru a contracara ceea ce a numit „un atac terorist iminent”, transmite CNN.

22-10-2023 06:53

Bombardamentele israeliene asupra Fâșiei Gaza continuă peste noapte

Israelul își continuă bombardamentele asupra Fâșiei Gaza asediate încă o noapte, inclusiv un atac aerian asupra unei piețe comerciale, a relatat Al Jazeera Arabic.

Se estimează că nouă persoane au fost ucise și alte câteva zeci au fost rănite în urma atacului aerian israelian asupra pieței comerciale din tabăra Al Nuseirat, în centrul Gaza, potrivit raportului Al Jazeera. Atacul aerian a dus, de asemenea, la un incendiu uriaș care a distrus mai multe magazine.

Articol recomandat de sport.ro
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Simona Halep și-a negociat revenirea pe teren! Turneul la care a fost dorită insistent: „A spus că ar vrea”
Citește și...
Miting pro-Palestina în București. Cum le ia apărarea teroriștilor Hamas un palestinian stabilit în România
Miting pro-Palestina în București. Cum le ia apărarea teroriștilor Hamas un palestinian stabilit în România

Între timp, comunitățile de palestinieni din lumea întreagă protestează. Câteva sute de oameni s-au adunat sâmbătă în Piața Universității din București ca să-și arate susținerea față de civilii din Fâșia Gaza prinși în războiul dintre Israel și Hamas.  

De ce se aflau în Israel cele două ostatice americane eliberate, mamă și fiică. Gestul emoționant făcut de fratele tinerei
De ce se aflau în Israel cele două ostatice americane eliberate, mamă și fiică. Gestul emoționant făcut de fratele tinerei

Hamas a eliberat doi ostatici, pentru prima dată de la atacul sângeros și surprinzător în kibuțurile de lângă frontiera cu Gaza, de acum două săptămâni.  

Mii de australieni mărșăluiesc pentru Palestina. Proteste la Sydney: ”Gazați-i pe evrei!”
Mii de australieni mărșăluiesc pentru Palestina. Proteste la Sydney: ”Gazați-i pe evrei!”

Cel puțin 15.000 de australieni au participat sâmbătă la un marș în Sydney pentru susținerea Palestinei. La un proteste organizat anterior în acest oraș, la două zile după masacrul Hamas din Israel, australienii strigau ”Gazați-i pe evrei”.

 

Miting pro-Palestina în București. Cum le ia apărarea teroriștilor Hamas un palestinian stabilit în România
Miting pro-Palestina în București. Cum le ia apărarea teroriștilor Hamas un palestinian stabilit în România

Între timp, comunitățile de palestinieni din lumea întreagă protestează. Câteva sute de oameni s-au adunat sâmbătă în Piața Universității din București ca să-și arate susținerea față de civilii din Fâșia Gaza prinși în războiul dintre Israel și Hamas.  

De ce se aflau în Israel cele două ostatice americane eliberate, mamă și fiică. Gestul emoționant făcut de fratele tinerei
De ce se aflau în Israel cele două ostatice americane eliberate, mamă și fiică. Gestul emoționant făcut de fratele tinerei

Hamas a eliberat doi ostatici, pentru prima dată de la atacul sângeros și surprinzător în kibuțurile de lângă frontiera cu Gaza, de acum două săptămâni.  

Mii de australieni mărșăluiesc pentru Palestina. Proteste la Sydney: ”Gazați-i pe evrei!”
Mii de australieni mărșăluiesc pentru Palestina. Proteste la Sydney: ”Gazați-i pe evrei!”

Cel puțin 15.000 de australieni au participat sâmbătă la un marș în Sydney pentru susținerea Palestinei. La un proteste organizat anterior în acest oraș, la două zile după masacrul Hamas din Israel, australienii strigau ”Gazați-i pe evrei”.

 

Recomandări
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă:
Hamas i-a îngrozit. Calvarul copiilor evrei eliberați din Gaza continuă: "Mănâncă puțin și nu-și pot închide ochii"

Mia Shem, tânără israeliană care a apărut în prima înregistrare cu ostatici difuzată de Hamas, la zece zile după atac, a fost eliberată, joi după-amiază, împreună cu o altă femeie.

Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia
Surse Reuters: Ucraina a aruncat în aer o linie de cale ferată rusă în Siberia

Agenţi ai serviciilor secrete ucrainene (SBU) au aruncat în aer o linie de cale ferată din Siberia pe care Rusia o foloseşte pentru a cumpăra arme din China şi Coreea de Nord.

 

Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională
Aglomerație mare la ieșirile din țară. Românii pleacă în străinătate de Ziua Națională

Sunt destui românii care se vor cinsti de Ziua Naţională în alte țări. Unii au fugit de temperaturile scăzute în destinații calde cu palmieri, flori şi apă călduţă în piscină.