Kremlinul recunoaște că șeful grupării Wagner riscă să fie asasinat. I-a umilit pe generalii lui Putin: ”o grămadă de clovni”

evgheni prigojin vladimir putin
Profimedia

Moscova a recunoscut că Evgheni Prigojin, șeful grupării de marcenari Wagner, riscă să fie asasinat. Cel supranumit ”bucătarul lui Putin” se află acum într-o luptă pentru putere cu liderul de la Kremlin.  

Evgheni Prigojin riscă să fie asasinat, a recunoscut Kremlinul, care confirmă astfel declarațiile recente ale șefului Wagner, potrivit căruia președintele ucrainean Volodimir Zelenski și directorul CIA, William Burns, au discutat despre posibilitatea asasinării lui, scrie Daily Mail.

Ieșirea Kremlinului vine în contextul în care Prigojin este implicat într-o luptă pentru putere cu Vladimir Putin, despre generalii căruia a spus recent că sunt ”o grămadă de clovni”.

Evgheni Prigojin a fost supranumit ”bucătarul lui Putin” după ce a furnizat servicii de catering Kremlinului la începutul cariereri sale, iar acum conduce armata privată a președintelui rus, care face munca murdară a armatei.

Cei 50.000 de mercenari au ”lordului războiului” Prigojin au fost acuzați de crime de război, iar succesul lor în Ucraina a dus la o luptă pentru putere între oligarh și Putin.

Citește și
Putin și Prigojin
„Numele președintelui începe cu P, se termină cu N, dar nu este Putin”. Clipul care a stârnit un val de reacții în Rusia
EXCLUSIV Statul român, pe cale să piardă Mobra, marca istorică de motorete. Un investitor a cerut la Oficiul Mărcilor să fie unicul deținător al brandului în toată Europa

Prigojin a râs, spunând că asasinarea sa este ”o idee foarte bună”

Într-o conferință de presă la Kremlin, purtătorul de cuvânt Dmitri Peskov a confirmat însă acum spusele lui Prigojin legate de asasinare.

”Aceasta este mai mult o întrebare pentru serviciile speciale. Dar în ceea ce privește tentativele de asasinat, Ucraina este implicată atât în ​​tentative de asasinat, cât și într-o crimă absolut monstruoasă. Să ne amintim de tentativele de asasinat care au avut loc. Să ne amintim de uciderea Dariei Dughina și așa mai departe. Implicarea regimului de la Kiev în astfel de tentative de asasinat este evidentă, așa că există un astfel de pericol pentru cetățenii noștri”, a declarat Peskov.

Informațiile inițiale despre înțelegerea Ucrainei cu Occidentul pentru înlăturarea lui Prigojin au venit de la Vladimir Rogov, un lider marionetă pro-rus din regiunea ucraineană Zaporojie.

Rogov a vorbit despre o presupusă întâlnire dintre șeful CIA și președintele Ucrainei. ”Una dintre cererile pe care le-a făcut Zelenski a fost uciderea șefului Wagner, Prigojin”, a spus liderul pro-rus.

La rândul său, șeful grupării Wagner a glumit că uciderea lui este o ”idee foarte bună” și că ar trebui să se bucure astfel de importanța statutului său.

Unii cred însă că o amenințare mai mare la adresa siguranței lui se află de fapt la Moscova, și nu în ​​Ucraina.

Prigojin spune că mercenarii săi sunt eroi mai mari decât soldații sovietici de la Stalingrad

Prigojin i-a numit recent pe generalii lui Putin drept o „grămadă de clovni” și s-a lăudat că armata sa de mercenari este superioară Forțelor Armate Ruse.

Relațiile sale cu Putin sunt din ce în ce mai tensionate, spun rapoartele, dar Prigojin continuă să-l batjocorească pe liderul de la Kremlin și pe cei mai buni înalți oficiali ai armatei sale, în timp ce mercenarii săi și forțele ucrainene rămân blocate în luptă pentru orașul Bahmut.

Șeful Wagner a susținut că luptătorii săi, care sunt în mare parte condamnați scoși din închisoare și îmbrăcați în uniforme, sunt niște eroi mai mari decât soldații sovietici din Bătălia de la Stalingrad, un punct de cotitură militar cheie în cel de-al Doilea Război Mondial.

De asemenea, el l-a batjocorit în mod deschis pe generalul Valeri Gherasimov - comandantul trupelor ruse din Ucraina - care a ordonat ca soldații ruși să-și radă bărbile, ca parte a unui impuls disciplinar în cadrul forțelor armate.

Șefii Apărării Rusiei sunt „o grămadă de clovni” care caută „glamorizarea armatei”, s-a înfuriat Prigojin, un deținut din epoca sovietică care a devenit cunoscut organizând banchete și gestionând fabrici de troli online pentru Putin.

„Corespondentele de război intră în călduri”, a mai spus Prigojin.

Prigojin cere 50 de ani de închisoare pentru ”glamorizarea armatei

”Deținuții din închisoare luptă mai bine decât unitățile Gărzilor. Militarii cu coloana vertebrală ruptă își transmit experiența militară în taberele de antrenament, mișcându-se ca niște roboți. Și o grămadă de clovni încearcă să-i învețe pe luptători epuizați de munca militară grea de câte ori ar trebui să se bărbierească – și ce fel de parfum trebuie să folosească pentru a-i saluta pe înalții comandanți”, a tunat Evgheni Prigojin.

”Cred că trebuie să introducem restricții legale și cea mai aspră pedeapsă cu închisoare de până la 50 de ani pentru glamorizarea armatei”, a afirmat șeful grupării de mercenari.

El l-a susținut pe liderul cecen Ramzan Kadîrov, care a trimis mii de luptători în Ucraina - mulți dintre ei musulmani, ca și el, cu barbă.

„Îmi pot imagina doar senzația de uimire dintre luptătorii noștri, care nu știau despre un inamic atât de periculos în rândurile lor precum părul facial. ”Aruncă-ți mitralierele, hai să ne bărbierim!”. Naziștii pot doar să aștepte puțin pentru a discuta despre afacerile lor fasciste. De parcă nu ar fi alte probleme în faţă. Ce fel de prostie e asta? ”Echivalează cu o provocare menită să înăbuşe moralul luptătorilor ruşi”, a declarat Kadîrov.

Liderul cecen a dat vina pe aliatul lui Gerasimov, generalul Viktor Sobolev, pentru gafă, după ce acesta a sugerat că bărbieritul este ”o cerință elementară a disciplinei militare”.

”Profit de această ocazie pentru a-ți cere, Ramzan, să-ți lași barba de două ori mai lungă, pentru tine și pentru mine”, a mai spus Evgheni Prigojin.

Șeful Wagner le cere mercenarilor condamnați să uite în civilie ce au învățat în război

Prigojin se laudă că mercenarii săi Wagner - care includ ucigași, violatori, tâlhari și escroci - a cucerit orașul Soledar din Ucraina fără ajutorul forțelor convenționale ale Rusiei, prezentând realizarea trupelor sale ca superioară cărții epice de istorie scrise de Armata Roșie la Stalingrad.

Wagner este ”astăzi cea mai experimentată armată din lume”, a spus Prigojin într-un discurs adresat condamnaților grațiați după ce au slujit șase luni în zona de război.

”Am venit să vă mulțumesc pentru ceea ce ați făcut, din partea mea și a patriei”, a declarat Prigojin.

„Nici bunicii tăi, nici străbunicii nu au fost implicați în astfel de bătălii în al Doilea Război Mondial. Cei care au fost la Soledar știu că până și Stalingradul pălește în comparație, așa că vă mulțumesc. Patria și oamenii noștri vă sunt datori”, a afirmat șeful grupării Wagner.

El i-a îndemnat pe criminalii nou eliberați să-și uite viețile trecute, dar și barbaria războiului pe măsură ce se întorc la viața civilă.

Aceștia ar trebui să-și păstreze „adrenalina înăuntru” și să uite ce au învățat în război. În viața civilă „nu există dușmani, toată lumea este un prieten”, le-a mai spus Prigojin.

După ce s-a confruntat cu o batjocură online pentru comparația sa cu Stalingrad, el a postat videoclipuri despre care a spus că arată o devastare similară.

Bătălia de la Stalingrad a durat între 23 august 1942 și 2 februarie 1943 și s-a soldat cu milioane de morți. Victoria Rusiei a fost o lovitură decisivă pentru Hitler.

„Tratez istoria strămoșilor noștri cu respect, dar iată videoclipuri pe care le-am făcut de la geamul unei mașini când m-am apropiat de Soledar”, a spus Prigojin, care este supranumit ”bucătarul lui Putin”, deși loialitatea lui oarbă este acum pusă la îndoială.

Institutul pentru Studierea Războiului (ISW) susține că „reclama” lui Prigojin privind „superioritatea și succesele propriilor trupe” a devenit o laudă ”supărătoare și ostentativă”, care îl nemulțumește pe Putin.

 

Articol recomandat de sport.ro
Exclusă din lotul pentru Paris, după ce a fost prinsă fumând şi consumând alcool
Exclusă din lotul pentru Paris, după ce a fost prinsă fumând şi consumând alcool
Citește și...
Un mercenar din Grupul Wagner, care și-a omorât în bătaie propria mamă, a fost înmormântat ca un erou în Rusia
Un mercenar din Grupul Wagner, care și-a omorât în bătaie propria mamă, a fost înmormântat ca un erou în Rusia

Un soldat din gruparea de mercenari Wagner a fost înmormântat cu onoruri militare în Rusia, după ce a fost ucis în Ucraina. El a fost trimis pe front direct din închisoare, unde își ispășea pedeapsa după ce și-a ucis propria mamă.

„Numele președintelui începe cu P, se termină cu N, dar nu este Putin”. Clipul care a stârnit un val de reacții în Rusia
„Numele președintelui începe cu P, se termină cu N, dar nu este Putin”. Clipul care a stârnit un val de reacții în Rusia

Comentatorii ruşi încep să glumească pe seama faptului că liderul grupului paramilitar Wagner este adevăratul lider al ţării, scrie jurnalistul Yaroslav Trofimov, corespondent al The Wall Street Journal.

Deținuți ruși care au luptat în Ucraina pentru gruparea Wagner, amnistiați și eliberați. ”Tratați-i cu cel mai mare respect!”
Deținuți ruși care au luptat în Ucraina pentru gruparea Wagner, amnistiați și eliberați. ”Tratați-i cu cel mai mare respect!”

Un prim grup de deţinuţi ruşi au fost amnistiaţi şi eliberaţi pentru că au acceptat să lupte în Ucraina, a anunţat joi patronul grupului paramilitar Wagner, membri ai căruia sunt prezenţi pe front de partea forţelor ruse, transmite AFP.

 

Şeful Wagner, filmat într-un subsol plin de cadavre ale luptătorilor săi: „Contractele voastre s-au încheiat”
Şeful Wagner, filmat într-un subsol plin de cadavre ale luptătorilor săi: „Contractele voastre s-au încheiat”

Într-o înregistrare video sumbră publicată de Anul Nou, şeful grupului rus de mercenari Wagner, Evgheni Prigojin - aliat cheie al lui Putin - a fost filmat în timp ce vizita un subsol din apropierea frontului estic, plin de cadavrele luptătorilor săi.

„Bucătarul lui Putin” încearcă să-i submineze autoritatea președintelui rus. Ce a făcut pentru a-l pune într-o lumină proastă
„Bucătarul lui Putin” încearcă să-i submineze autoritatea președintelui rus. Ce a făcut pentru a-l pune într-o lumină proastă

Evgheni Prigojin, fondatorul grupului de mercenari Wagner, îi subminează autoritatea președintelui Vladimir Putin.

 

Recomandări
Pană globală de Windows. Milioane de utilizatori s-au trezit cu „ecranul albastru al morții” pe monitoare
Pană globală de Windows. Milioane de utilizatori s-au trezit cu „ecranul albastru al morții” pe monitoare

O mare problemă a fost sesizată, vineri, în ceea ce privește funcționarea Microsoft Windows. Sunt raportate întreruperi ale Windows în întreaga lume, aparent cauzate de o problemă CrowdStrike.

De la ce a pornit revolta românească din Leeds. „Să vină mascații de la București că și p-ăia-i dărâmăm”
De la ce a pornit revolta românească din Leeds. „Să vină mascații de la București că și p-ăia-i dărâmăm”

Români au fost implicaţi în incidente violente care au avut loc joi seară la Leeds, care par să fi fost declanşate de tentativa de preluare a unor copii în îngrijirea statului, relatează vineri news.abplive.com.

Caniculă și furtuni în sudul României. Județele sub cod galben sau portocaliu. HARTĂ
Caniculă și furtuni în sudul României. Județele sub cod galben sau portocaliu. HARTĂ

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis, vineri, o atenţionare Cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată, valabilă în 10 județe parcursul zilei de vineri.