Julian Assange, fondatorul Wikileaks, ramane in arestul politiei.Afla de ce

Ultima actualizare: 19-10-2012 09:51
Julian Assange

UPDATE: Suedia a decis, marti, sa faca apel impotriva eliberarii conditionate a fondatorului site-ului WikiLeaks, a anuntat reprezentantul legal al autoritatilor de la Stockholm la Londra, obligandu-l pe Julian Assange sa ramana dupa gratii.

Gemma Lindfield, reprezentantul autoritatilor suedeze, a anuntat in fata unui tribunal din Londra decizia autoritatilor suedeze de a face apel impotriva eliberarii sub cautiune a lui Assange, in urma unei decizii adoptate cu doua ore mai devreme de acelasi tribunal.

Justitia britanica trebuie sa examineze apelul in termen de 48 de ore. Unul dintre avocatii lui Assange declarase anterior ca Suedia a decis sa nu faca apel contra hotararii de eliberare conditionata a fondatorului WikiLeaks.

Initial, se hotarase ca fondatorul WikiLeaks sa fie eliberat pe cautiune contra sumei de 238.000 de euro.

Fondatorul WikiLeaks, un site care publica, de la sfarsitul lui noiembrie, telegrame diplomatice americane, punand intr-o situatie jenanta numeroase tari, a fost arestat la 7 decembrie, la Londra, intr-un presupus caz de viol, in Suedia.

Julian Assage a fost arestat in baza unui mandat de arestare emis de Suedia, fiind acuzat de agresarea sexuala a doua femei. Acesta a aparut la proces calm, intr-un costum si camasa fara cravata.

Fondatorul WikiLeaks, in varsta de 39 de ani, a fost in permanenta sustinut de mai multe grupuri de simpatizanti care s-au adunat cu sutele si au stat in fata tribunalului.

Protestatarii aveau chiar bannere pe care scria: "Suedia, papusa SUA", ori "Dezvaluirea crimelor de razboi nu este o crima".

El este in custodia politiei de pe 7 decembrie, cand s-a predat pentru ca era cautat prin Interpol pentru agresiuni sexuale.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO