Jean-Francois Cope a castigat presedintia partidului lui Nicolas Sarkozy, UMP


Ultimul update: Vineri 23 Noiembrie 2012 01:09
Data publicarii: Marti 20 Noiembrie 2012 09:46
Categorie: Stiri externe
Jean-Francois Cope

Jean-Francois Cope a fost proclamat oficial luni seara presedintele principalului partid al dreptei franceze, UMP, cu 50,03 la suta din voturi in fata fostului premier Francois Fillon. 

Cope a obtinut 87.388 de voturi fata de 87.290 de voturi pentru premierul Francois Fillon, reprezentand un avans de doar 98 de voturi, a anuntat presedintele comisiei dupa 24 de ore de tensiune extrema intre cele doua tabere.

Fiecare revendica victoria cu un avans de cateva sute de voturi din cele aproximativ 175.000 exprimate de sustinatorii Uniunii pentru miscarea populara (UMP), partidul fostului presedinte Nicolas Sarkozy.

"Ma gandesc la Nicolas Sarkozy. Gandurile mele se indreapta catre Jacques Chirac", a declarat Cope, in varsta de 48 de ani, dupa anuntul rezultatelor, de la sediul UMP unde este in prezent secretar general.

"L-am sunat pe Francois Fillon si i-am propus sa mi se alature", a adaugat acesta in timp ce fostul premier, marele favorit conform sondajelor, nu a facut inca nicio declaratie. "O linie politica a fost definita", a adaugat Cope care a facut o campanie interna pe tema "dreptei neingradite" pentru a se opune presedintelui socialist Francois Hollande si pentru a contracara influenta Frontului national, partid de extrema dreapta.

Duminica seara, cei doi mostenitori politici ai fostului presedinte Sarkozy revendicau amandoi victoria si se acuzau reciproc de fraude.

Sursa: Mediafax

Domiciliul si biroul lui Nicolas Sarkozy, perchezitionate in Franta in dosarul
Inca o lovitura pentru Nicolas Sarkozy. Fostul lider, anchetat in mai multe dosare de coruptie
VIDEO PROTVPLUS.RO