Jair Bolsonaro denunţă la ONU o „campanie brutală de dezinformare” privind Amazonia

Ultima actualizare: 22-09-2020 19:46
Jair Bolsonaro
Getty

Preşedintele brazilian Jair Bolsonaro a declarat marţi, în discursul său din cadrul sesiunii Adunării Generale a ONU, că ţara sa este „victima uneia dintre campaniile de dezinformare cele mai brutale privind Amazonia şi Pantanal”.

„Toată lumea ştie că Amazonia braziliană este foarte bogată. Asta explică susţinerea instituţiilor internaţionale pentru această campanie cu interese îndoielnice, cu concursul asociaţiilor braziliene profitoare, antipatriotice, având drept obiectiv să facă rău Braziliei”, a adăugat el în acest discurs înregistrat din Brazilia.

Liderul de extremă dreapta a făcut referire la campania intitulată "Defundbolsonaro.org", lansată la începutul lunii de mai multe ONG-uri, care cere ca orice investiţie în Brazilia să fie condiţionată de angajamente ferme pentru conservarea Amazoniei.

Această campanie, la care au aderat celebrităţi precum actorul american Leonardo DiCaprio, are următorul slogan: "Bolsonaro dă foc Amazoniei. În continuare. De partea cui sunteţi?"

Din punctul de vedere al lui Jair Bolsonaro, în fiecare an "incendiile au loc în aceleaşi locuri, unde indigenii aprind aceste focuri pentru supravieţuirea lor, în zone deja despădurite".

De la începutul anului, 71.673 de focare de incendii au fost identificate în Amazonia, cu 12% mai multe decât în aceeaşi perioadă a anului trecut. Mai la sud, în Pantanal, cea mai mare zonă umedă a planetei şi un sanctuar, acestea sunt de peste trei ori mai multe.

Potrivit ultimelor cifre oficiale, 1.358 kmp au fost despăduriţi în Amazonia luna trecută, cu 21% mai puţin decât în august 2019. Însă dacă sunt luate în calcul datele adunate din luna ianuarie, scăderea este de numai 5% în raport cu 2019, anul tuturor recordurilor.

Preşedintele Bolsonaro a mai afirmat că Brazilia asigură "securitatea alimentară a unei şesimi din populaţia mondială, conservând 66% din vegetaţia nativă şi utilizând numai 27% din teritoriu pentru agricultură".

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO
Doctor de bine
Stresul sau o alimentaţie dezechilibrată pot cauza dezechilibrul microbiotei intestinale şi pot afecta sistemul imunitar

05:45
Alt Text!
Întrebarea mesei rotunde
Intrebarea Mesei Rotude cu Andreea Antonescu - "Sex în avion, da, sex în 3, nu"

39:46
Alt Text!
ePlan
Despre organizația viitorului- un nou mod de lucru, dar și învățare continuă de la cele mai bune universități din lume cu Delia Rotaru, VP People & Organisation eMAG

27:33
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu cu Allen Coliban. Susține vaccinarea obligatorie a funcționarilor. De ce reduce viteza și accesul mașinilor în Brașov?

33:51
Alt Text!
Căsătoriți pe nevăzute
Sezonul 1, Ediția 7

01:32:35
Alt Text!
iBani
Cum punem la treabă banii economisiți lunar

18:06
Alt Text!
Interviurile lui Vitalie
Interviu Clotilde Armand: despre obligativitatea vaccinării funcționarilor primăriei și relația dificilă cu Nicușor Dan

23:24
Alt Text!
Romania, te iubesc!
Romania, te iubesc! 17 octombrie 2021

43:00
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 19 Octombrie 2021

28:47
Alt Text!
SuperLive cu Mihai Mironica
Superlive cu Mihai Mironică - 16 Octombrie 2021

32:46
Alt Text!