Italienii vor capetele romanilor!


Ultimul update: Joi 06 Septembrie 2012 15:39
Data publicarii: Sambata 21 Februarie 2009 00:00
Categorie: Stiri externe

Nu se putea un moment mai prost pentru un incident sangeros, cu romani pe lista suspectilor. Doi compatrioti de-ai nostri sunt interogati de politie, in legatura cu moartea unui italian gasit transat, intr-o valiza.


Si asta, tocmai cand intr-o piata din Roma, simpatizantii unei miscari de extrema-dreapta, demonstrau impotriva celor veniti din Romania, in Peninsula. Desi neautorizat, protestul spune multe despre ostilitatea starnita de faradelegile unora dintre romani.

Romanii resimt din plin urmarile infractiunilor savrrsite de confratii lor. In primul rand, nu mai sunt luati la munca.

Adrian Nechifor e unul dintre romanii care s-au descurcat in Italia. Are mai multe afaceri printre care si o macelarie. Cu o luna in urma, magazinul lui a fost lovit de o bomba artizanala. Doar pentru ca patronul era roman. Totul s-a intimplat dupa ce patru romani au violat o italianca in acest orasel.

In Guidonia, cei patru romani au violat o italianca. In Roma, doi romani au violat o tinara de 14 ani; linga Pavia, un tinar roman a incercat sa siluiasca o femeie de 83 de ani.

In Italia traiesc peste 1 milion de romani. Din nefericire atrocitatile savirsite de citiva infractori se rasfring asupra tuturor.

Sambata seara,  miscarea extremista Forta Nuova a organizat un miting de protest. Tinta sunt romanii.  De fiecare data cand acesat miscare a protestat, dupa ce au terminat manisfestatia, i-au batut pe romanii iesiti in cale. Din fericire, aceasta nu e o atitudine generala in Italia.

Italienii care au simpatie fata de romani resimt si ei presiunea si ostilitatea generala.

Romanii s-au adunat in centrul comercial condus de Adrian Nechifor. Le-au cerut autoritatilor italiene sa puna capat xenofobiei si miscarilor anti-romanesti. Un demers cumva contrazis chiar de un compatriot de-al lor, de loc din Calarasi, care se pripasise in apropiere.

Din nefericire, ziarele italiene nu vor scrie pe prima pagina despre apelul partidului romanilor din Italia, ci despre cersetorul care se invelea in cartoane peste drum. Si desigur, despre protestele xenofobilor.

Ce parere ai despre aceste evenimente? Sunt romanii din Italia victime sau infractori?

Romanii din Italia: victime sau infractori?
Prea multe violuri! Italienii iau masuri impotriva violentei sexuale
Italia da in clocot, spre groaza romanilor din Peninsula
VIDEO PROTVPLUS.RO