Israelul a atacat Fâşia Gaza, după ce palestinienii au lansat încărcături explozive

24-03-2019 13:38


Israelul a atacat Fâşia Gaza

Armata israeliană a lovit mai multe poziţii ale Hamas duminică.

Armata israeliană a anunţat că a lovit poziţii ale mişcării islamiste Hamas, după ce palestinieni au lansat încărcături explozive asupra barierei ce separă Israelul de enclava palestiniană, informează duminică AFP.

Potrivit unui comunicat al armatei israeliene, palestinieni au lansat încărcături explozive asupra barierei de securitate dintre teritoriul israelian şi Fâşia Gaza, iar una dintre încărcături a provocat declanşarea sistemului de alarmă din sudul Israelului, sâmbătă seara târziu.

Fâşia Gaza este, din martie 2018, scena unor acţiuni de protest săptămânale, în general însoţite de violenţe, de-a lungul barierei de frontieră păzită puternic de armata israeliană.

Trimiterea de zmeie sau de baloane zburătoare dotate cu un rudimentar dispozitiv incendiar sau exploziv constituie unul dintre aspectele vastei mobilizări palestiniene. Israelul a promis că va riposta sistematic la aceste acţiuni.

Duminică, Ministerul Sănătăţii din Fâşia Gaza a anunţat că un palestinian, Habib al Masri, rănit în timpul unor confruntări cu forţele israeliene, a murit. Ministerul nu a precizat când a fost rănit palestinianul.

Cel puţin 258 de palestinieni au fost ucişi de tiruri israeliene începând din martie 2018, marea majoritate de-a lungul frontierei, iar alţii în lovituri israeliene ca represalii la acte ostile provenind din enclava guvernată de mişcarea islamistă Hamas.

Doi soldaţi israelieni au fost ucişi în aceeaşi perioadă.

Pe Instagram-ul Știrile ProTV găsiți imaginile momentului din lume!  

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicația Știrile ProTV pentru telefoane Android și iPhone!

Abonați-vă gratuit la newsletter-ul Știrile Pro TV de pe WhatsApp. Primiți în fiecare zi cele mai importante știri pe telefon! 

Sursa: Agerpres

VIDEO PROTVPLUS.RO