Insurgentii prorusi sfideaza autoritatile de la Kiev. Prima casatorie dupa legile autoproclamatei Republici a Donetkului

Ultima actualizare: 15-07-2014 06:59

Trupele Kievului, care lupta cu rebelii prorusi in estul Ucrainei, au pierdut, intr-o singura zi, 23 de oameni. Pentru armata ucraineana, ziua de vineri a fost una dintre cele mai sangeroase zile de la inceputul conflictului.

Si, inca o data, armistitiul cerut de tarile europene, dar si de Rusia, pare de neconceput. Mai ales ca presedintele Poroshenko a promis ca insurgentii vor plati cu varf si indesat. Acestia, insa, continua sa-l sfideze. Unul dintre combatantii lor s-a casatorit dupa legile autroproclalmatei Republici a Donetkului.

Trupele Kievului au fost atacate cu un baraj de rachete Grad, de fabricatie ruseasca, intr-un sat din apropierea granitei cu Federatia Rusa si cel putin 19 soldati ucraineni au fost ucisi. Pe de alta parte, au aparut imagini filmate de un amator cu momentul cand un pod din estul Ucrainei a fost aruncat in aer zilele trecute. Ambele tabere s-au invinuit reciproc pentru distrugerea acestui obiectiv strategic de infrastructura.

Dar viata merge inainte si pe timp de razboi. Rebelii prorusi au stat de paza cand unul dintre comandantii lor, Arsen Pavlov, ranit la mana in luptele din ultimele zile, s-a casatorit, la Donetk, cu aleasa inimii lui.

Daca mireasa purta rochia alba traditionala, mirele - ca si cavalerii de onoare - n-au renuntat la uniforma de lupta. De altfel, majoritatea invitatilor n-au renuntat nici la pustile Kalasnikov, pentru ca inamicul poate sa atace oricand si oriunde, chiar si la oficiul starii civile.

Ca la orice nunta, au rasunat acordurile faimosului mars nuptial a lui Mendelsshon. Dar ceremonia fost oficiata sub legile autoproclamatei republici a Donetskului.

Dupa ce au schimbat verighetele si multe saruturi, mirii au ascultat cum asa-zisa republica a Donetkului ocroteste familia si casatoria si ii protejeaza pe cetateni de agresiunea fascista, termenul folosit de insurgenti pentru a desemnea fortele loiale Kievului.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO