Incendiu uriaș la o uzină chimică în Franţa. Școli şi grădiniţe închise. Imagini apocaliptice

Ultima actualizare: 27-09-2019 10:08

Este stare de alertă în oraşul Rouen din nord-vestul Franţei. Peste o sută de pompieri fac tot posibilul să stingă un incendiu de proporţii izbucnit joi dimineaţă la o uzină chimică.

Şcolile din apropiere au fost închise, iar localnicii au fost sfătuiţi să iasă din case doar dacă este absolut necesar.

Unii martori au spus că în aer se simte un miros înţepător, dar potrivit măsurătorilor realizate de autorităţi, nivelul de toxicitate este deocamdată în limite normale.

Din fericire, incendiul nu a făcut până acum nicio victimă.  Autoritățile au cerut ”limitarea deplasărilor care nu sunt indispensabile”, adăugând că transportul în comun va funcţiona.

Înfiinţată în 1954 pe malurile Senei, această fabrică produce şi comercializează aditivi folosiţi pentru îmbogăţirea uleiurilor, combustibililor sau vopselelor industriale.

Aceasta este clasată la un 'nivel superior de risc' (conform directivei europene Seveso), ceea ce semnalează gradul său de periculozitate şi faptul că se bucură de o supraveghere specială.

În ianuarie 2013, ea s-a aflat la originea unei scurgeri de gaz urât mirositor, care s-a extins până în regiunea pariziană şi la sud de Anglia. În 2014, societatea Lubrizol France a fost condamnată la o amendă de 4.000 de euro.

Uzina din Rouen aparţine grupului chimic american Lubrizol Corporation, deţinut de Berkshire Hathaway, holdingul miliardarului şi celebrului investitor american Warren Buffett.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO