Incendiu soldat cu 12 morţi, printre care un bebeluş, în New York

Ultima actualizare: 26-01-2018 17:50

Focul a izbucnit într-un bloc din cartierul Bronx joi seară şi a făcut cel puţin 12 victime, potrivit celui mai recent bilanţ.

Un incendiu într-un bloc de locuinţe din cartierul newyorkez Bronx a făcut joi cel puţin 12 morţi, a anunţat primarul metropolei americane, Bill de Blasio, citat de AFP. Acest incendiu este cel mai grav din New York din 1990 încoace. Atunci, 87 de oameni şi-au pierdut viaţa tot în Bronx, într-un foc iscat într-un club.

"Am trista datorie de a vă spune că 12 locuitori ai New Yorkului au murit, inclusiv un copil de un an", a declarat primarul care s-a deplasat imediat la locul tragediei.

"Riscăm să mai pierdem oameni", a subliniat Bill de Blasio în cursul unui briefing de presă, adăugând că patru persoane au fost grav rănite.

Incendiul - ţinut în prezent sub control - a izbucnit la parterul clădirii din cărămizi, cum există sute la New York, în jurul orelor 19.00 (00.00 GMT), după care s-a propagat spre etajul al doilea, potrivit unor responsabili.

Cauzele incendiului urmează să fie stabilite.

Primarul a mai precizat că vârsta victimelor este între unu şi 50 de ani.

O şcoală aflată în apropiere a fost transformată în centru de primire de urgenţă pentru locuitorii imobilului, în timp ce temperatura la New York, sub un ger polar, este de minus 10 grade Celsius.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO