Incendii devastatoare de vegetație în SUA, provocate de o mână criminală. Un suspect, reținut

Ultima actualizare: 28-11-2018 10:13

Incendiile de vegetaţie sunt tot mai violente nu doar în Europa ci şi peste ocean.

Guvernatorul Californiei a declarat starea de urgenţă într-un comitat din sudul statului, unde un foc aparent de neoprit a mistuit zone întinse şi a forţat mii de locuitori să îşi părăsească locuinţele. Infernul a pornit de la o mână criminală, spun autorităţile, care au arestat deja un suspect.

Aşa-numitul incendiu Cranston, s-a extins rapid în cursul zilei de joi, acoperind o suprafaţă de aproape două mii de hectare, la 145 de kilometri est de Los Angeles, în Munţii San Jacinto.

Peste 3 mii de localnici au fost forţaţi să îşi evacueze casele aflate în comunităţile Idyllwild, Mountain Center şi Lake Hemet, după ce incendiul a distrus câteva case şi ameninţa alte două mii.

"Ne-am lăsat camioanele lângă oficiul poştal şi am urcat să vedem care e situaţia. Este devastator să vezi cum totul dispare sub ochii tăi", spune un localnic.

Casa acestui localnic a rezistat, însă 5 dintre clădirile vecine au fost complet mistuite. Un bărbat a văzut cum depozitul lui de cherestea s-a aprins ca o torţă.

Nu am avut un furtun suficient de mare să ajung la el. Probabil că nu ar fi fost nicio diferenţă, atât de tare ardea", povestește acesta.

Ceea ce face tragedia şi mai răvăşitoare este ca focul a fost pus intenţionat, de un suspect.

Brandon Mc Glover, de 32 de ani, a fost arestat şi acuzat de aprinderea mai multor incendii, printre care şi Cranston, după cum au precizat pompierii.

Aceştia au rămas să se lupte cu flăcările, alimentate de vânt şi de faptul că sunt 37 grade Celsius.

După 20 de ani, de când fac această meserie, nu mă pot obişnui niciodată să văd asemenea distrugere, atatea case arse”, spune un pompier.

Avem peste o mie de oameni trimişi la acest incendiu, în această noapte avem în faţă o tură întreagă, în timpul căreia vom folosi şi avioanele şi elicopterele", a precizat un alt pompier.

Şi pompierii din partea de nord a statului au de-a face cu scene similare. Un bărbat care opera un buldozer a murit şi trei pompieri au fost răniţi în timp ce încercau să stăvilească răspândirea focului, în Redding, un oraş cu peste 90 de mii de suflete.

În nord-est, incendiul Ferguson a determinat autorităţile să închidă centrul Parcului Naţional Yosemite. Incendiul a umplut valea cu un nor gros de fum şi i-a forţat pe vizitatori să îşi strângă corturile şi să fugă.

CLICK AICI pentru a instala GRATUIT aplicatia Stirile ProTV pentru telefoane Android si iPhone!

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO