Alerta falsa cu bomba in Bruxelles, atac cu cutitul asupra unor politisti. "Exista dovezi care indica un act terorist"

05-10-2016 15:13

Alerta bomba Bruxelles

Doua gari din Bruxelles, Bruxelles-Nord si Bruxelles-Midi, au fost evacuate miercuri la pranz in urma unor alerte cu bomba, relateaza La Derniere Heure. Ulterior, s-a constatat ca a fost vorba de o alerta falsa.

UPDATE 17:10 Doi politisti au fost atacati la Bruxelles cu un cutit de un barbat care a trebuit sa fie neutralizat cu un foc de arma inainte de a fi arestat, a indicat parchetul capitalei belgiene, subliniind ca nu exista dovezi in acest stadiu ca ar fi fost un act terorist.

Agresiunea a avut loc pe o mare artera a cartierului popular Schaerbeek in timpul unui control, potrivit mai multor publicatii belgiene, citate de AFP.

Agresorul a injunghiat doi politisti, ranindu-l pe unul in burta si pe celalalt la gat, a declarat o purtatoare de cuvant a parchetului din Bruxelles, Jennifer Vanderputten. Viata lor nu este in pericol, a precizat ea.

Potrivit presei belgiene, dupa aceasta dubla agresiune, individul a incercat sa fuga si o alta patrula de politie a trebuit sa faca uz de o arma de foc pentru a-l intercepta.

"El a fost impuscat in picior", a declarat dna Vanderputten.
Anchetatorii belgieni au gasit dovezi care conduc la concluzia ca atacatorul celor doi politisti belgieni ar fi actionat ca parte a unui atentat terorist, a anuntat parchetul federal belgian, citat de AFP.

 

UPDATE 16:30 Alerta cu bomba a fost falsa, au stabilit autoritatile din Belgia, potrivit La Derniere Heure. Politistii au gasit un pachet suspect, insa dupa ce l-au analizat, au constat ca nu prezenta periol.

Garile au fost redeschise, iar tramvaiele si-au reluat circulatia.
 

Gare du Nord si sediul Parchetului din Bruxelles (cladirea Portalis) fac miercuri dupa-amiaza obiectul unei alerte cu bomba. Cele două cladiri au fost evacuate in urma unui apel anonim care semnala prezenta unor bombe in interiorul lor.

La fata locului sunt prezenti numerosi politisti si militari, dupa cum a constat agentia Belga.

A fost intrerupta de asemenea circulatia liniilor de tramvai 3, 4, 25 si 55.

 

 

Sursa: Agerpres


VIDEO PROTVPLUS.RO