Grobianismul fraților Tate, flagel mondial. Australia, îngrijorată că băieți de 11 ani îi imită pe milionarii din România

andrew tate
StirilePROTV

Grobianismul fraților Tate, milionarii britanici arestați și judecați în România pentru trafic de persoane și viol, a devenit un flagel mondial care afectează și tinerii din Australia. Experții de aici spun că băieții de 11 ani se poartă deja precum Tate.

Comportamentul grobian de tip hiper-masculinizat al fraților Andrew și Tristan Tate, caracterizat prin degradarea până la obiectificare a femeii, a devenit un flagel mondial, care a ajuns acum până în Australia.

Anterior, media și clasa politică din Marea Britanie, locul de origine al fraților arestați și judecați în România pentru trafic de persoane și viol în formă continuată, semnalau impactul toxic profund pe care personaje precum Tate îl au asupra tinerilor englezi.

Acum, și presa australiană dezbate pe larg tendința îngrijorătoare a din ce în ce mai mulți băieți de la Antipozi, inclusiv copii până în 11 ani, de a se comporta precum ”masculul alfa” întruchipat de Andrew Tate.

Astfel, Newsc.com.au scrie despre ”creșterea alarmantă a culturii ”masculului alfa” în toată țara”, cu ”băieți australieni devenind puternic influențați la 11 ani de conținutul promovat pe rețelele sociale”.

Citește și
andrew tate
Frații Tate au fost lăsați să plece acasă. Britanicii vorbesc despre trei victime ale unor agresiuni sexuale
EXCLUSIV: Tânărul care a fugit din Ucraina şi a traversat Nistrul noaptea cu barca pneumatică. „Nu e important ce spun autorităţile despre mine, ci ce spun apropiaţii mei”

Masculul alfa” este definit de adepții săi ca cineva care preia conducerea, este hiper-masculin, toată lumea dorind să fie ca el și toate femeile dorind să fie cu el. Iar un studiu realizat de Universitatea din Dublin City (DCU) a arătat că algoritmii de social media amplifică noțiunea de supremație masculină și de conținut misogin.

Cercetătorii au creat 10 conturi experimentale pe YouTube și TikTok și au descoperit că toate conturile identificate ca aparținând unor bărbați au fost înecate în conținut antifeminist, masculinist și extremist, arată publicația australiană.

Acest lucru a avut loc indiferent dacă profilul nu a căutat acest conținut, iar conturile au primit aceste sugestii în primele 23 de minute ale experimentului. Dacă profilul a arătat vreun interes, cantitatea acestui tip de conținut a crescut dramatic.

După 400 de videoclipuri, studiul a constatat că majoritatea conținutului împins către conturi a căzut în genul manosferă (masculin alfa și anti-feminist).

Cei mai mulți imitatori de ”masculi alfa” din Australia sunt liceeni

Pe lângă conținutul care promova supunerea femeilor, anti-egalitatea, motivația masculină, sănătatea mintală și câștigarea de bani, s-a constatat că vizează insecuritățile emoționale și financiare ale băieților.

Acest tip de direcționare de către algoritm nu este o surpriză pentru președintele Asociației Australiane a Psihologilor, Sahra O’Doherty, care a declarat pentru NewsWire că acest tip de conținut se bazează pe „nesiguranța bărbaților despre ei înșiși”.

Ceea ce vedem adesea ca psihologi sunt bărbați tineri care se simt destul de pierduți, care nu simt că aparțin unui grup sau nu se integrează”, a spus ea. „Sau au avut experiențe negative cu grupuri de prietenie sau cu persoane cu care doresc să se întâlnească, adesea femei, și simt nevoia să se îmbunătățească”.

Acest „Alfa bro marketing” care le este arătat tinerilor merge pe ideea că, dacă ai acest anumit produs, atunci te vei depăși și vei excela la întâlniri și vei avea toate aceste lucruri minunate pe care le arată în videoclip”.

Psihologul O’Doherty lucrează cu bărbați și adolescenți și constată că cel mai mare grup în care vede această creștere de manifestare ”mascul alfa” este cel al copiilor de liceu.

Văd asta foarte mult la liceeni și există o mulțime de cercetări în legătură cu faptul că aceasta este o problemă. Este adesea asociat cu atitudini misogine sau exacerbarea acestor roluri tradiționale stereotipe de gen”, a spus psihologul.

Influenceri precum Andrew Tate au devenit un model pentru mulți tineri australieni

Și poate duce adesea la neangajarea în conversații sau relații sănătoase cu femei tinere. Și, în extremă, poate duce la retragerea acestor tineri din conversații din societate”.

Ceea ce a alarmat-o pe psiholog este că vede aceste comportamente și la băieți din școala primară. „(Masculul alfa) devine din ce în ce mai tânăr. Începem să vedem asta chiar și de la vârsta de școală primară târzie”, a declarat ea.

Având în vedere cât de ușor este accesul la internet al copiilor în zilele noastre, nu le este greu să vadă influenceri precum Andrew Tate drept modele de viață, constată expertul.

Este această imagine aspirațională a unor oameni precum Andrew Tate, în care vezi pe cineva pe care l-ai putea percepe ca fiind de succes sau bogat sau arătos, înconjurat de femei sau de mașini frumoase”, afirmă O’Doherty.

Dacă parcurgeți TikTok sau Instagram, există o mulțime de oameni care se pretind ca fiind antrenori de întâlniri sau antrenori de stil de viață. Și ei se fixează cu adevărat pe această idee de hiper-masculinitate, vederi stereotipe cu adevărat vechi despre masculinitate”.

Și devin această figură aspirațională, aproape un model pentru mulți dintre acești tineri. Și când sunt absorbiți de acest tip de cultură, atunci poate fi cu adevărat problematic să încerci să-i extragi din asta și să-i ajuți să lucreze la ei înșiși și la propria lor stimă de sine”.

Rețelele sociale au închis conturile fraților Tate, dar le promovează intens conținutul în continuare

În ciuda faptului că platformele de socializare au închis și au eliminat conturile acestui tip de influenceri, studiul DCU a constatat că nu au eliminat conținutul în sine.

Studiul nostru arată că închiderea conturilor influencerilor nu elimină neapărat conținutul acestora”, a declarat profesorul Debbie Ging de la DCU.

Prezența copleșitoare a conținutului lui Andrew Tate în setul nostru de date într-un moment în care a fost deplatformat înseamnă că aceste companii de social media trebuie să abordeze conținutul dăunător în moduri mai sofisticate”.

Deși este ușor să spunem că social media trebuie să controleze mai bine problema, psihologul O’Doherty recomandă părinților să aibă „conversații cu adevărat sincere și deschise” cu copiii lor.

Când avem aceste conversații, putem vorbi despre tipurile de lucruri la care ar putea fi expuși pe rețelele de socializare fără teamă de judecată”, a spus ea.

Nu îi vom judeca pentru că urmăresc sau se implică în genul de lucruri cu care se interacționează, dar vrem să discutăm despre unele dintre mesajele pe care le primesc atunci când urmăresc aceste TikTok-uri”.

Articol recomandat de sport.ro
Maghiarii au dat verdictul înainte de România - Olanda: ”Au pierdut înainte să înceapă meciul”
Maghiarii au dat verdictul înainte de România - Olanda: ”Au pierdut înainte să înceapă meciul”
Citește și...
Ce se întâmplă cu mașinile de lux, ceasurile și banii lui Andrew Tate
Ce se întâmplă cu mașinile de lux, ceasurile și banii lui Andrew Tate

Andrew Tate va rămâne fără acces la bunurile sale confiscate de autoritățile române în cadrul procesului pentru trafic de persoane, potrivit declarațiilor avocatului său, ca urmare a unei decizii judecătorești, conform informațiilor furnizate de Reuters.

 

Frații Tate au fost lăsați să plece acasă. Britanicii vorbesc despre trei victime ale unor agresiuni sexuale
Frații Tate au fost lăsați să plece acasă. Britanicii vorbesc despre trei victime ale unor agresiuni sexuale

Controversații milionari britanici Andrew și Tristan Tate vor fi predați autorităților judiciare de la Londra, pentru a da socoteală într-o anchetă mai veche în care sunt vizați de acuzații de natură sexuală.

Frații Tate ar fi plănuit să fugă din România. Declarațiile celor patru femei care ar fi fost abuzate sexual
Frații Tate ar fi plănuit să fugă din România. Declarațiile celor patru femei care ar fi fost abuzate sexual

Firma de avocatură care le reprezintă pe cele 4 femei britanice care l-au acuzat pe Andrew Tate de agresiuni fizice şi sexuale grave, a declarat marţi, că a cerut poliţiei britanice să "solicite imediat un mandat" pentru reţinerea şi extrădarea acestuia.

Prima reacție a fraților Tate după ce au fost din nou arestați în România. Planul de atac al britanicilor
Prima reacție a fraților Tate după ce au fost din nou arestați în România. Planul de atac al britanicilor

Fraţii Tate, Andrew și Tristan, au respins respins acuzaţiile din Marea Britanie în baza cărora au fost reţinuţi în România: „Sunt nefondate şi exploatează sistemul juridic”.

Andrew și Tristan Tate, reținuți la solicitarea autorităților din Marea Britanie. Pentru ce sunt acuzați
Andrew și Tristan Tate, reținuți la solicitarea autorităților din Marea Britanie. Pentru ce sunt acuzați

Fratii Tate au fost săltați, luni seară, de polițiștii din Ilfov și duși la Parchetul de pe lângă Curtea de Apel București.  

Recomandări
România - Olanda 0-1, LIVE TEXT. Olanda deschide scorul prin Cody Gakpo după o fază individuală
România - Olanda 0-1, LIVE TEXT. Olanda deschide scorul prin Cody Gakpo după o fază individuală

Meciul dintre România și Olanda din optimile de finală de la EURO 2024 a început. Meciul de pe Allianz Arena din Munchen este transmis la PRO TV și pe VOYO.

Euro 2024 România-Olanda. Înălțător. Momentul în care peste 25.000 de români au cântat imnul național „Deșteaptă-te, române!”
Euro 2024 România-Olanda. Înălțător. Momentul în care peste 25.000 de români au cântat imnul național „Deșteaptă-te, române!”

Meciul României împotriva Olandei de la Euro 2024 a fost marcat de un moment emoționant: imnul național a răsunat pe Allianz Arena din Munchen, cântat de peste 25.000 de fani români, conform estimărilor Frf.

Furtună în București. Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic
Furtună în București. Mai mulți copaci au fost doborâți de vântul puternic

Bucureștiul este sub cod portocaliu de furtună și grindină. Vremea rea a lovit mai multe zone din Capitală.