Ginerele lui Osama bin Laden a fost ucis in Siria de o drona americana. Cine era Abu al-Khayr al-Masri, numarul 2 in Al Qaeda


Ultimul update: Joi 02 Martie 2017 07:06
Data publicarii: Luni 27 Februarie 2017 16:09
Categorie: Stiri externe
Osama Bin Laden

Unul dintre liderii organizatiei teroriste Al Qaeda a fost ucis de o drona a americanilor, intr-o misiune care a avut loc in nord-vestul Siriei.

Este vorba despre Abu al-Khayr al-Masri, ginerele lui Osama bin Laden, care a fost o parte importanta a miscarii jihadiste timp de 3 decenii.

El a fost ucis duminica, de o racheta lansata cu ajutorul unei drone, in timp ce se afla intr-o masina, potrivit The Guardian.

De asemenea, al-Masri a fost foarte apropiat de actualul lider al al-Qaeda, Ayman al-Zawahiri. Luni, Pentagonul a confirmat ca a condus un atac in nord-vestul Siriei, insa nu a precizat care a fost tinta acestei actiuni.

Jabhat Fatah al-Sham, un grup terorist format dupa modelul al-Qaeda, a confirmat aceasta moarte, iar informatia a fost vehiculata si de alti lideri jihadisti.

Hisham al-Hashimi, un scriitor din Bagdad, care se axeaza pe gruparile islamiste, spune ca moartea lui Masri este o lovitura foarte serioasa pentru al-Qaeda.

"Moartea sa nu este mai putin importanta decat chiar a lui bin Laden. El a fost liderul ideologic al gruparii din Irak, Siria si Yemen, dar si numarul 2 in aceasta organizatie", a spus Hisham.

In 1998, Abu al-Khayr al-Masri a fost implicat in bombardarea a 2 ambasade americane din Tanzania si Kenya, in urma carora au murit peste 200 de oameni, majoritatea civili.

Sursa: The Guardian

VIDEO PROTVPLUS.RO