Gafa unei receptionere din Ohio, care a confundat un simpul turist cu un combatant ISIS. Speriat, barbatul a ajuns la spital

Ultima actualizare: 07-07-2016 07:56

Receptionera unui hotel din Ohio a provocat fara sa vrea o alerta terorista. A vazut in hol un turist imbracat in haine traditionale musulmane.

Pentru ca omul avea mai multe telefoane mobile, s-a gandit ca e un terorist cu un dispozitiv suspect, care isi declara supunerea fata de Statul Islamic. Ingrozita, femeia s-a incuiat in baie. Sora ei a sunat la numarul de urgenta, iar politia a intervenit in forta.

Camera video din echipamentul unui politist il arata pe Ahmed al-Menhali, imbracat in "kandura" - o roba alba, lunga pana la glezne si un acoperamant de cap, de asemene alb. Politistii se reped spre el cu armele scoase. Barbatul se culcase deja la pamant cand il incatuseaza.

Barbat: "Ce se intampla? Nu e bine ce faceti. Sunt turist, nu e bine ce faceti."
Politist: "Da, nu e bine, e subtire."

Sora receptionerei a sunat la numarul de urgenta. I-a spus operatorului ca femeia a intrat in panica si s-a incuiat in baie dupa ce a vazut in holul hotelului un barbat imbracat in haine musulmane. A ingrozit-o si mai mult faptul ca avea cateva telefoane mobile.

Receptionera: "E aici un barbat imbracat in haine albe din cap pana in picioare. Are mai multe telefoane mobile si jura supunere, sau asa ceva, catre ISIS?"

Presupusul terorist era de fapt un turist cat se poate de pasnic din Emiratele Arabe si venise la Cleveland pentru afaceri. Dupa ce s-au lamurit ca e inofensiv politistii i-au scos catusele, dar ingrozit de ce a patit turistul a lesinat.

Al Menhali a fost dus la spital. Cand si-a revenit, le-a aratat jurnalistilor hainele patate de sange, de la ranile cu care s-a ales. "Eram imbracat - a punctat el - cu vestminte asemanatoare cu cele purtate de Iisus Hristos." A vorbit cu reporterii prin intermediul unui translator.

Translator: "Purta haine traditionale din Orientul Mijlociu. Nu era nimic ofensator si nu voia sa sperie pe nimeni. Cineva l-a vazut in holul hotelului. Nu stie de ce s-a speriat."

Receptionera care a dat alarma nu mai era de gasit la hotel. Nici politia n-a vrut sa comenteze interventia in forta, dar Ahmed al-Menhali a vorbit cu un avocat si cu reprezentantii consiliului pentru relatii americano-islamice.

Femeie: "Nu e o infractiune sa te imbraci in haine musulmane traditionale. Nu e o infractiune sa vorbesti la telefonul mobil. Nu e o infractiune sa-ti rezervi o camera de hotel."

Dupa incident, Ministerul de Externe al Emiratelor Arabe Unite a transmis urmatoarea avertizare: "Pentru siguranta voastra, cand calatoriti in strainatate, renuntati sa mai purtati asemenea haine."

 

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO