Gabriella, rotweillerul care apără Kievul de invadatorii ruși: "Are o specialitate autorizată: căutare arme și muniție"

Ultima actualizare: 06-05-2022 16:15
Gabriella, rotweillerul care apără Kievul de invadatorii ruși: “Are o specialitate autorizată: căutare arme și muniție”
Facebook / Garda Națională a Ucrainei

Rottweilerul Gabriella se în serviciu la un punct de control din Kiev și asigură protejarea capitalei Ucrainei, a scris Garda Națională, într-o postare pe pagina oficial[ de Facebook, preluată de publicația Ukrainska Pravda.

Datorită mirosului său fin, câinele detectează explozibili și arme.

"La unul dintre punctele de control ne-am întâlnit cu Andrei și cu tovarășa lui de arme, Gabriella. Câinele este încrezător și jucăuș, încât aduce zâmbete pe fețele militarilor", se arată în postarea Gărzii Naționale a Ucrainei.

Atunci când Gabriela își intră în rol, situația se schimbă complet. Gabriella devine "atentă și strictă" în cazul celor care transportă arme, muniție sau explozibil. Atunci "mârâie amenințător".

"Este profesionistă atestată, are o specialitate autorizată: căutare arme și muniție. Nu a fost antrenată pentru agresiune", a explicat dresorul Gabriellei.

"Un câine este uneori capabil să găsească ceea ce un întreg grup de polițiști experimentați nu identifică", a mai spus acesta.

De la începutul războiului, rottweilerul a fost "angajat" să lucreze la punctele de control din Kiev, unde depistează mașinile suspecte care transportă obiecte interzise.

Citeste și...
Parteneri
VIDEO PROTVPLUS.RO